Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
21. 1. 2016,
21.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija

Četrtek, 21. 1. 2016, 21.17

8 let

V Olimpijo še problematični Anglež?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Pri Olimpiji so napovedali nove okrepitve, bo ena izmed njih angleški napadalec, ki nastopa za reprezentanco Antigve in Barbadosa, Joshua Parker?

Po odhodih najboljšega strelca prvega dela sezone Andraža Šporarja, Argentinca Lucasa Ontivera in Dejana Djermanovića je jasno, da Olimpija, ki je na prvem mestu slovenske prvenstvene razpredelnice po prvem delu sezone, potrebuje okrepitve v napadu.

Rekorden nakup Nigerijca Blessinga Elekeja iz Gorice ne bo dovolj, zato ne preseneča, da sta tako predsednik Milan Mandarić kot njegova desna roka, športni direktor Ranko Stojić, že takoj po predstavitvi druge bogate okrepitve letošnjega zimskega prestopnega roka, reprezentančnega vratarja Nejca Vidmarja, napovedala, da bodo v Olimpijo prišli še nekateri nogometaši.

Nazadnje je igral na Škotskem

Kdo, nista razkrila, Ljubljančani se spogledujejo predvsem s krepitvijo napada. Na uho so nam prišle informacije, da naj bi bil eden izmed kandidatov za zapolnitev vrzeli v napadu 25-letni Joshua Parker, ki ga poznavalci slovenskega nogometa dobro poznajo. Jasno, gre za nogometaša, ki je med letoma 2013 in 2015 igral za Domžale. Ta krilni napadalec, ki se najbolje znajde na desni strani napada, je v 42 nastopih v prvi ligi zabil 14 golov, dodal je sedem podaj.

Takrat je bil med najboljšimi posamezniki slovenskega prvenstva, povezovali so ga tudi z največjima kluboma pri nas, Mariborom in Olimpijo, a na koncu je januarja lani pristal v Beogradu. Okrepil je tamkajšnjo Crveno zvezdo, pri kateri pa se nikakor ni znašel. Začel je sicer dobro, a proti koncu sezone, tudi zaradi težav z disciplino (očitali so mu ponočevanje), padel v nemilost trenerja.

Na koncu ga sploh ni bilo v postavi Beograjčanov, na piko so ga vzeli navijači in mediji, usluge si ni naredil niti z nekaterimi svojimi izjavami – med drugim je dejal, da ga kritizirajo tisti, ki nimajo pojma o nogometu – in jasno je bilo, da prihodnosti v najbolj trofejnem srbskem klubu nima več. Pred začetkom te sezone je bil zato posojen na Škotsko, okrepil je tamkajšnjega prvoligaša Aberdeen, a se tudi tam ni znašel. V osmih nastopih ni zadel niti enkrat in se po prvem delu sezone vrnil v Srbijo.

Beograjčani so ga odpisali, a ne želi prekiniti pogodbe

Tam so ga povsem odpisali, trenutno trenira z mladinci, in se ga hoteli znebiti, a Parker nikakor noče privoliti ne v prekinitev predčasne pogodbe ne v selitev v nekatere države, iz katerih prihajajo redki klubi, ki si ga želijo v svojih vrstah (ponudbo naj bi imel iz Indonezije). Pogodbo ima podpisano do leta 2017, a je trd pogajalec. Ne želi oditi, preden mu Beograjčani ne izplačajo preostanka pogodbe, česar pri Crveni zvezdi seveda nočejo sprejeti.

Po informacijah, ki jih imamo, utegne zagato rešiti Olimpija. Ta Parkerja vidi kot okrepitev, ki bi prišla še kako prav. Če bi nekdanjemu mladincu Queen Park Rangersa ponudila dovolj denarja, se naj bi bil ta pripravljen posloviti od Crvene zvezde in v Ljubljano priti brez odškodnine, a jasno je, da pogajanja ne bodo lahka. S Parkerjem so Olimpijo do zdaj povezovali že dvakrat. Morda bodo Ljubljančani v tretje uspešni, a je vprašanje, koliko bi lahko nogometaš, ki je v zadnjem letu igral bolj malo, prinesel ekipi, ki se bori za naslov prvaka. Razplet naj bi bil znan kmalu.

Ne spreglejte