Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
19. 10. 2012,
10.20

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Andrej Razdrh NK Olimpija NK Olimpija Boban Jović NK Maribor NK Maribor

Petek, 19. 10. 2012, 10.20

4 leta, 10 mesecev

''V Mariboru nimamo kaj izgubiti''

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
''Stoodstotni'' trener Olimpije se v Ljudski vrt odpravlja z zdesetkano postavo. ''Nimamo kaj izgubiti, to bo krasna tekma,'' pravi Andrej Razdrh in si želi, da bi z ekipo odpotoval tudi Boban Jović.

Olimpijo je s sedmimi zaporednimi zmagami (šestimi v 1. SNL) čudežno približal Mariboru in v Ljubljani poskrbel za nenadejani val optimizma. Zmagoslavni ritem so prekinili treningi, ki se vlečejo že drugi teden, saj je napočil čas za reprezentančni premor. Strateg ''zmajev'' ga je doživel z mešanimi občutki. Po eni strani mu je prišel prav, saj so si lahko nekateri igralci odpočili in napolnili baterije, po drugi strani pa je prav v obdobju, ko je verjel, da se bo seznam poškodovanih igralcev skrčil, prišlo do novih težav. ''Mogoče bi bilo res boljše, če se prvenstvo ne bi prekinjalo. A ne glede na vse poškodbe imamo še vedno na voljo enajst samozavestnih igralcev, ki bodo v soboto pritekli na igrišče. Lahko odgovorijo zahtevam na najtežjem gostovanju, na katerega potujemo neobremenjeni,'' je Sportalu z nič kaj zaskrbljenim glasom odgovoril Andrej Razdrh. Okoliščine (manjkali bodo Jović, Trifković, Nikezić, Baskera in Ivelja, op. p.) ga niso prisilile k razmišljanju, da bi stokal in iskal alibi za morebiten poraz, pač pa ostaja zvest razmišljanju, da je mogoče zakrpati vse luknje. Pa čeprav bo na drugi strani stal klub, ki v 1. SNL predstavlja razred zase. In te podobe ni zamajal niti poraz v Kranju. ''Maribor ima rahlo vlogo favorita. Igra doma in vemo, kako kakovostno ekipo ima, kar dokazuje tako doma kot v Evropi. A tudi mi imamo sproščeno in pozitivno vzdušje. Razmišljamo pozitivno in nimamo kaj izgubiti.''

Jović na tem položaju najboljši v 1. SNL

Kaj bi šele bilo, če v četrtek nogometne Slovenije ne bi presenetil ''primer Jović''? Bo res okrepil vrste Maribora, kot so se hitro razširile govorice? Trener Olimpije o tem pričakovano ni želel govoriti. A dejstvo je, da na Celjana v Ljudskem vrtu ne bo mogel računati. ''Zadeva je mogoče res malce pretresla ekipo. Zgodila se je nepričakovano. A vsi igralci so profesionalci in živijo od nogometa. Bo pač v soboto dobil priložnost nekdo drug in hotel pokazati, da lahko igra na njegovi ravni,'' je Vrhničan presenetljivo mirno in razsodno sprejel najnovejšo izgubo. ''Prav gotovo je eden boljših igralcev v Sloveniji, na tem položaju najboljši v ligi, pa tudi kader za reprezentanco. Žal mi je zanj, a tako je pač v nogometu. Priložnost bo dobil nek drug bočni igralec. Rad bi pa povedal še nekaj: je naš nadomestni kapetan in krasen fant. Njegovo srce bije za Olimpijo. Upam, da se bo njegov status rešil v prihodnjih dneh in da bo potoval z nami na tekmo. To bi bila tudi moja želja,'' je priznal 36-letni strokovnjak, ki v članski konkurenci z ''zeleno-belimi'' sploh še ni oddal niti točke.

Med reprezentančnim premorom ni računal na nekaj mladih reprezentantov. V klub so se vrnili zdravi, a tudi utrujeni. Do sobote zvečer naj bi se v njihove noge že vrnila svežina. Tudi Mihi Zajcu, ki je kot meteor zablestel na zadnjem prvenstvenem srečanju. ''V redu je, da so se stvari v medijih v povezavi z njim pomirile. To je bilo zanj neke vrste breme,'' se je dotaknil primorskega najstnika.

Noče, da bi po Mariboru sledil padec

Kako pa je obremenjen trener z mislijo, da bi zmaga popeljala Olimpijo še bližje Mariboru, nato pa bi lahko tudi zaradi vzporednega dokazovanja ''vijolic'' na evropskem odru še toliko lažje naskakovala vrh? ''Po duši smo tekmovalci. Če bi zdaj zmanjšali zaostanek na tri točke, bi popestrili prvenstvo, je pa do konca sezone še toliko tekem, da nočem, da bi ta rezultat 'ekstrapozitivno' ali negativno vplival na druge tekme. Vsaka tekma prinaša možnost treh točk in nočem, da bi po morebitni zmagi nad Mariborom sledil padec.'' Takšne zadeve so se Ljubljančanom v minulih sezonah že dogajale. Ko so v Stožicah premagali ''vijolice'', so nato v naslednjih krogih ponavadi močno popustili. ''Na to opozarjam že ves čas. Prihodnji teden igramo s Celjem. Derbi je res poseben dogodek, največja tekma v našem prvenstvu in naj se jo vzame kot nekaj lepega, bi pa bilo nesmiselno, da po njej ekstremno pademo,'' poskuša igralcem Olimpije vcepiti profesionalno razmišljanje, ki je že več sezon udomačeno v slačilnici Maribora. Branilci naslova imajo do tekem z ''manjšimi'' tekmeci izjemno resen in profesionalen odnos, ki prinaša tudi točke. In lovorike. V zadnjem času se jim je tako zalomilo le v Kranju. ''Navajeni so zmagovati, ni kaj. Sam upam, da bo lahko Olimpija po tem, ko se vrnejo vsi 'poškodovanci', zadržala ta niz.''

Mladi trener Olimpije ima sobotni derbi za najlepši dogodek v svoji karieri, za vrhunec pa še vedno šteje sedem zaporednih zmag. Od prej pozna tudi stanovskega kolega pri Mariborčanih. Z Darkom Milaničem se je zapletel v pogovor po eni izmed mladinskih tekem, pozneje ne. Novo priložnost bo imel v soboto. Kdo bo komu čestital?

Ne spreglejte