Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
1. 10. 2013,
9.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Chelsea Basel Schalke Jose Mourinho

Torek, 1. 10. 2013, 9.16

8 let

Užaljenemu Mourinhu v Bukarešti prekipelo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Jose Mourinho bo evropsko kožo Chelseaja po nepričakovanem porazu z Baslu reševal tam, kjer so modri pred letom dni izgubili. Portugalec ni sproščen, kar dokazuje izbruh jeze na novinarski konferenci.

Londončani so veliki favoriti, a tudi ranjeni levi, saj jim na zadnjih tekmah ne gre tako, kakor so si obetali po vrnitvi Joseja Mourinha in številnih okrepitvah. Portugalec opozarja, da modri za želeno formo potrebujejo vsaj tri mesece trdega dela. Tako bi lahko po njegovih strunah zaigrali že kmalu. "Dobro je, da je Chelsea v prejšnji sezoni izgubil v Bukarešti. Igralci vedo, zakaj so izgubili, in da jim ne bo lahko tudi tokrat," je spomnil na poraz Londončanov na prvi tekmi osmine finala lige Europa. Chelsea je izgubil s Steauo 0:1, a se nato po zmagi s 3:1 le dokopal do napredovanja. Mourinho ni več tako sproščen kot neposredno po prihodu iz Madrida. V Bukarešti mu je na ponedeljkovi novinarski konferenci prekipelo. Razjezilo ga je vprašanje, zakaj v Romunijo ni pripotoval Kevin De Bruyne, ki si je po pokalni tekmi s Swindonom nakopal nekaj kritik s strani trenerja. Mourinho ni bil srečen z vprašanjem. Dejal je, da so ga tri tedne torpedirali z vprašanji, zakaj ne igra Juan Mata, zdaj pa jih zanima De Bruyne. "Vedno poskušam biti iskren. Povedal sem, kaj me moti pri Mati, zdaj vam povem, da me De Bruyne ni navdušil proti Swindonu. Zato ga ni tukaj. Ampak vas ne zanimajo tisti, ki so tukaj, pač pa tisti, ki niso. No, hvala lepa za to, in nasvidenje," je vstal in zapustil druženje s predstavniki sedme sile. Barve Chelseaja je tako branil le še kapetan Frank Lampard, ki v Romuniji pogreša Edena Hazarda. Steaua je prepričana, da je Chelsea boljši od Schalkeja, zato bodo romunski prvaki poskušali odigrati drugače kot v Gelsenkirchnu, kjer so se dobro uro kosali s favoritom, nato pa popustili. "Mourinho je najboljši trener na svetu," meni Laurentiu Reghecampf. Steaua je lani v osmini finala lige Europa izpadla ravno z Londončani.

Basel je v prvem krogu skupinskega dela lige prvakov priredil eno največjih senzacij, saj je na Stamford Bridgeu odpravil Mourinhov Chelsea. Zdaj bo odigral na domačem St. Jakob Parku, kjer navijači pričakujejo nadaljevanje evropske pravljice. "Morda je bilo za koga presenečenje, ko smo zaigrali v Londonu s štirimi napadalci. Zame ne," pravi Murat Yakin, legenda švicarskega nogometa, ki ne izključuje možnosti, da bi njegovi izbranci skrajno napadalno zaigrali tudi z bundesligašem iz Gelsenkirchna. V soboto je Basel doma le remiziral s Sionom (2:2), kar pa ni zmedlo trenerja Schalkeja, ki je švicarskega prvaka proglasil za favorita. "V gosteh je premagal Chelsea, zdaj igra doma. Mislim, da je Basel favorit. A v nogometu se lahko stvari še kako hitro obrnejo," razmišlja Jens Keller, ki se je z Yakinom nedavno družil na trenerskem posvetu v Nyonu. Tam sta si zaupala najbolj globoke taktične zamisli. Med njima torej ni skrivnosti, Kellerja pa bolj skrbi zmožnost Basla, da lahko med tekmo večkrat spremeni ritem in zlahka zamenja taktično postavitev. Schalke je v soboto vodil pri Hoffenheimu z 2:0 in 3:1, a na koncu osvojil le točko. Z njo bi bil zvečer v Švici zelo zadovoljen, saj bo nastopil z oslabljeno postavo. Manjkali bodo Huntelaar, Papadopoulos, Fuchs, Jones in Obasi.

Ne spreglejte