Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
13. 1. 2014,
11.12

Osveženo pred

11 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Sašo Udovič Marko Zalaznik

Ponedeljek, 13. 1. 2014, 11.12

11 mesecev, 3 tedne

Udovič se ne bo zaletaval

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
S kakšno Olimpijo bomo imeli opravka v spomladanskem delu? Sašo Udovič, novopečeni športni direktor, si prizadeva, da z mlado, poletno in všečno. Bolj izkušenim igralcem se je odpovedal. Namenoma.

Priprave na spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije so začeli tudi nogometaši Olimpije. Do prve tekme, ki prinaša točke, je še daleč. V začetku marca bodo v Stožicah gostili Mariborčane in tako v leto 2014 vstopili z derbijem, ki je bil že nekajkrat prestavljen. Do takrat izbrance Milorada Kosanovića čaka še veliko prelitega znoja in dokazovanja.

Na voljo imajo pet mesecev, da se dokažejo

Boj za enajsterico bo potekal med praviloma zelo mladimi kandidati, veliko jih je že obleklo državni dres. ''V Olimpiji tega ni bilo že nekaj časa. Imamo najmlajše moštvo v ligi, v končni fazi pa tudi kakovost. Selekcioniranih je šest, sedem fantov iz mladih reprezentanc, ki imajo na voljo pet mesecev, da vsem, najbolj pa samim sebi, dokažejo, da nekaj veljajo,'' je predstavil nov pogled v razmišljanje vodstva Olimpije, ki se je sredi oziroma po koncu jesenskega dela zahvalilo številnim starejšim igralcev. Zdaj je izmed zmajev, ki igrajo v polju, najstarejši Damjan Trifković, čeprav je dopolnil šele 26 pomladi.

Ljubljanski klub je v sezono vstopal z visokimi cilji. Pri vrhu je želel delati družbo Mariboru, a se mu načrt ni posrečil. Zdaj diha z novimi, bistveno mlajšimi pljuči. Je slačilnica Olimpije v strogi osredotočenosti na mlade sploh še pripravljena sprejeti kakšnega starejšega novinca z bolj zvenečim imenom? ''Zaletavali se ne bomo. Sploh zdaj, ko ni pravi čas, niti za to nimamo možnosti. Imamo 22 igralcev, ki so zmožni igrati spomladanski del. Je pa seveda res, da prestopni rok traja do 31. januarja, izkušnje pa kažejo, da se največ dogaja v zadnjih petih, šestih dnevih. Pravemu igralcu, ki bo dostopen, se ne bomo odrekli, a naša vizija je znana,'' je diplomatsko poudaril osredotočenost na mladost, s katero namerava postopno osvajati višje cilje.

Ne skrbi ga tudi mesto levega bočnega branilca, ki je po odhodih Davorja Bagarića in Tadeja Apatiča ostalo skromno zastopano. Nekdanji reprezentančni napadalec zaupa obstoječemu kadru. ''Imamo nekaj fantov, ki lahko pokrijejo to mesto, smo pa tudi v nekaterih dogovorih s kandidati,'' napoveduje mogočo okrepitev.

Zaupa delu trenerja Kosanovića

Edini zimski novinec v zmajevem gnezdu, ki se zaradi pomanjkanja lastnega trenažnega središča najraje pripravlja v športnem parku Radomlje, je Marko Zalaznik. Prvi igralec, ki je v Olimpijo prišel na željo Udoviča. ''Je predstavnik širšega ljubljanskega okolja in modernega nogometa. Želimo mlado, poletno in všečno Olimpijo, a Marku ne smemo naložiti prevelikega bremena. Vendarle prihaja iz druge lige (Kalcer Radomlje), tako da bo treba na pravi način dozirati njegovo minutažo in mu dvigniti samozavest. Za to pa imamo idealnega trenerja, ki ima s tem izkušnje,'' je prepričan, da bo reprezentant do 19 let, ki lahko igra na različnih igralnih mestih, Olimpiji v prihodnosti predstavljal dodano vrednost.

Recept, da bi lahko Olimpija kljub osiromašenem kadru glede na jesenski del prvenstva le dosegala boljše rezultate, vidi v izboljšani samozavesti. ''To je ključna zadeva. Z vsakim igralcem sem opravil pogovor. Kemija med igralci je najbolj pomembna, resnica se vidi na igrišču. Imamo fante, ki so sposobni dokazati, da predstavljajo pravo hrbtenico za prihodnost Olimpije,'' se nadeja večjega števila točk kot v jesenskem delu, ki so ga zmaji nepričakovano končali v spodnji polovici razpredelnice.

Ne spreglejte