Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 10. 2012,
23.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sašo Udovič Tonči Žlogar Dani Bavec liga prvakov liga prvakov

Torek, 23. 10. 2012, 23.30

8 let

Udovič o Šahtarju: Ukrajinska samba

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Gosta Danija Bavca v studiu lige prvakov na Planet TV sta bila bivša reprezentanta Sašo Udovič in Tonči Žlogar, ki sta analizirala srečanje Šahtar : Chelsea.

"Neverjeten tempo, ukrajinska samba je dobila novega navijača v meni. Vprašanje, kaj bi bilo, če bi se Šahtar srečal z Realom. Verjetno bi še vedno navijal za Real. Ampak to, kar smo videli, je bila res fantastična izvedba Šahtarja. V vseh prvinah je nadigral evropskega prvaka. Ampak, kot je dejal komentator, 2:1 ni realen pokazatelj dogajanja na igrišču. Chelseaju je zmanjkalo še veliko, Šahtar je bil dva ali tri razreda boljša ekipa," navdušenja nad Šahtarjem v studiu po tekmi ni skrival Sašo Udovič: "Že dolgo nisem videl tekme, kjer bi bilo eno moštvo tako razpoloženo in to proti evropskim prvakom."

Še drugi nekdanji slovenski reprezentant Tonči Žlogar je prepričan, da so Ukrajinci blizu napredovanju v ligi prvakov: "Potrdili so svojo kvaliteto in tisto, kar so prikazali proti Juventusu in Nordsjællandu, ki so ga premagali. Med sabo se borijo tri vodilne ekipe v svojih prvenstvih. Ena bo izpadla, Šahtar je napravil velik korak k nadaljevanju lige prvakov." Sogovorniki so se strinjali, da je Eden Hazard prinesel več živahnosti v igro in da bi bila brez Petra Čecha razlika (še) višja. Navdušila jih je rutiniranost Darija Srne in odzivi Andrija Pjatova, ki sicer ni bil prav zaposlen, a je bil pri posredovanjih, ki jih je opravil, odličen.

Udoviča je še posebej impresionirala Šahtarjeva brazilska falanga: "To so neki novi Brazilci – ne uživajo le v igri, ampak so strahotno učinkoviti." Žlogar pa je na to temo dodal: "Igrajo kot na treningu ali kot otroci pred blokom. Skušajo vedno najti rešitev pri bolje postavljenem nogometašu. Vtekanja v globino so neverjetna, so hitri, neverjetno fizično pripravljeni in tehnično podkovani."

Kako naprej? Je lahko poraz za Chelsea drag? "Mislim, da. A če se je tekma na Danskem končala z neodločenim izidom, je to slabše za Juventus. Najverjetneje bo v tej skupini vsaka izgubljena točka z Danci ekipe dražje stala, kot je v tem primeru poraz Chelseaja, ki ima priložnost za popravni izpit že čez 14 dni, ko doma igra ravno s Šahtarjem. Skupina je zanimiva. Ampak v tem krogu je največji minus pri Juventusu," meni Žlogar, Udovič pa je prepričan: "Šahtar je s tako igro favorit skupine."

Ne spreglejte