Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
20. 4. 2017,
11.40

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,40

Natisni članek

Juanfran Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak UEFA liga prvakov Leicester City Filipe Luis špansko prvenstvo

Četrtek, 20. 4. 2017, 11.40

1 leto

Poškodba Juanfrana

Udarec za Oblakov Atletico na najbolj bolečem mestu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,40
Juanfran | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Atletica so v četrtfinalu lige prvakov izločili Leicester City s skupnim rezultatom 2:1. Zadovoljstvo trenerja Diega Simeoneja po novem evropskem podvigu je bilo ogromno, a ga je dan po tekmi nekoliko pokvarila potrditev, da bo moral branilec Juanfran zaradi poškodbe mišice počivati vsaj tri tedne.

Izkušeni desni bočni branilec Juanfran Torres, tragični lik zadnjega finala lige prvakov v Milanu, kjer je zastreljal kazenski udarec proti madridskemu Realu, se je poškodoval na gostovanju v Angliji. Na štadionu King Power v Leicestru je odigral 55 minut, nato pa odšepal z igrišča. Zamenjal ga je mladi argentinski napadalec Angel Correa.

Preskočil bo uvodno polfinalno tekmo lige prvakov

Juanfran je v sredo v Madridu opravil podroben zdravstveni pregled z magnetno resonanco, ta pa je razkril, da bo zaradi poškodbe mečne mišice z igrišč odsoten vsaj tri tedne. To pomeni, da bo poleg treh tekem španskega prvenstva - Atletico se s Sevillo poteguje za tretje mesto, ki prinaša neposredno udeležbo v skupinskem delu lige prvakov v sezoni 2017/18 - preskočil tudi prvo polfinalno tekmo lige prvakov (2. oziroma 3. maja).

Tako je Juanfrana, ko je zapravil strel z bele točke v finalu lige prvakov, po porazu v Milanu lani tolažil kapetan Reala Sergio Ramos. | Foto: Vid Ponikvar Tako je Juanfrana, ko je zapravil strel z bele točke v finalu lige prvakov, po porazu v Milanu lani tolažil kapetan Reala Sergio Ramos. Foto: Vid Ponikvar

Rdeče-beli bodo ime tekmeca, s katerim se bodo pomerili za finalno evropsko vstopnico, izvedeli na petkovem žrebu v Nyonu. Mogoči kandidati so Juventus, Monaco in branilec naslova Real.

Nova izkušnja za Jana Oblaka

32-letni branilec bo tako v španskem prvenstvu preskočil dvoboje z Espanyolom, Villarrealom in Las Palmasom, trener Diego Simeone pa je v težavah, saj sta se oba njegova desna bočna branilca znašla na seznamu poškodovanih. Zaradi poškodbe kolena je že dalj časa odsoten Hrvat Šime Vrsaljko, tako da bo Argentinec primoran krpati luknjo na občutljivi desni obrambni strani z novim kandidatom, ki se bo moral žrtvovati in zapolniti vrzel.

Dolgoletni španski reprezentant je na gostovanju v Leicestru odigral 55 minut. | Foto: Guliverimage/Getty Images Dolgoletni španski reprezentant je na gostovanju v Leicestru odigral 55 minut. Foto: Guliverimage/Getty Images

Slovenski vratar Jan Oblak bo tako vsaj nekaj tednov na desni strani sodeloval s soigralcem, ki ga je navajen spremljati na drugem igralnem položaju.

Na tekmi v Leicestru se je poleg Juanfrana poškodoval tudi levi bočni branilec Filipe Luis. Zlomil si je koščico na desni roki, a bo lahko še naprej treniral in nastopal, saj bo nosil opornico.

Kdo bo vskočil na desno stran?

Atletico bo v soboto gostoval pri Espanyolu v Barceloni, na položaju desnega bočnega branilca pa bi se lahko predstavil nekdo izmed osrednjih branilcev. V Leicestru se je na desno stran preselil Črnogorec Stefan Savić, a ni navdušil. Morda se preizkusi Francoz Lucas Hernandez oziroma Urugvajec Jose Maria Gimenez.
Ne spreglejte