Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
19. 5. 2016,
13.23

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Euro 2016 Turčija Fatih Terim

Četrtek, 19. 5. 2016, 13.23

7 let, 11 mesecev

Turki na Euro z velikim draguljem in kaznovanim zvezdnikom?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Razširjen seznam za nastop na evropskem prvenstvu v Franciji je razkrila tudi Turčija. Selektor Fatih Terim je izbral 31 kandidatov, konec meseca pa bo s seznama črtal osem imen. Turki bodo 5. junija gostovali v Ljubljani.

Selektor Fatih Terim je med kandidate uvrstil tudi Gökhana Töreja, ki je z Bešiktašem osvojil naslov turškega prvaka. Ker je na zadnji kvalifikacijski tekmi za EP 2016, v kateri sta se pomerili Turčija in Islandija, prejel rdeči karton, bo moral počivati na dveh tekmah. Turki se bodo v uvodnem srečanju pomerili s Hrvaško, nato pa z branilcem naslova Španijo. V njihovi skupini je še Češka. "Gökhan nam je v preteklosti zelo pomagal. Tako bo tudi v prihodnje. Uvrstil sem ga na seznam, saj sem prepričan, da si lahko priigramo napredovanje v izločilni del," je optimističen Terim, ki je Turke pred osmimi leti popeljal v polfinale Eura.

Na seznamu je tudi 18-letni čudežni deček turškega nogometa Emre Mor, ki še ni zaigral za člansko reprezentanco, enkrat pa je oblekel državni dres mlade izbrane vrste do 21 let.

Turške ljubitelje nogometa je presenetil podatek, da selektor na seznam ni uvrstili niti enega nogometaša Konyasporja, ki je osvojil tretje mesto. Zanj igra tudi slovenski reprezentant Nejc Skubic, ki se tako 5. junija v Stožicah ne bo mogel pomeriti z nobenim klubskim soigralcem. Turki bodo pred začetkom EP 2016 odigrali še prijateljski tekmi z Anglijo (22. maj) in Črno goro (29. maj).

Razširjen seznam turške reprezentance za Euro 2016 (31):

Vratarji: Ali Şaşal Vural (Eskişehirspor), Harun Tekin (Bursaspor), Onur Kıvrak (Trabzonspor), Volkan Babacan (İstanbul Başakşehir)
 
Branilci: Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Şener Özbayraklı (Fenerbahçe), Ahmet Çalık (Gençlerbirliği), Çağlar Söyüncü (Altınordu), Hakan Balta (Galatasaray), Mehmet Topal (Fenerbahçe), Semih Kaya (Galatasaray), Serdar Aziz (Bursaspor), Caner Erkin (Fenerbahçe), İsmail Köybaşı (Beşiktaş)
 
Zvezni igralci: Emre Mor (Nordsjælland, Dan), Gökhan Töre (Beşiktaş), Volkan Şen (Fenerbahçe), Yasin Öztekin (Galatasaray), Hakan Çalhanoğlu (Bayer Leverkusen, Nem), Mahmut Tekdemir (İstanbul Başakşehir), Nuri Şahin (Borussia Dortmund, Nem), Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Ozan Tufan (Fenerbahçe), Selçuk İnan (Galatasaray), Alper Potuk (Fenerbahçe), Arda Turan (Barcelona, Špa), Olcay Şahan (Beşiktaş)
 
Napadalci: Burak Yılmaz (Beijing Guoan, Kit), Cenk Tosun (Beşiktaş), Mevlüt Erdinç (Guingamp, Fra), Yunus Mallı (Mainz, Nem)

Ne spreglejte