Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 5. 2017,
22.18

Osveženo pred

6 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 27. 5. 2017, 22.18

6 let, 11 mesecev

Poročilo s tekme med Olimpijo in Aluminijem

Tri točke dovolj le za tretje mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Leon Benko | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Olimpije so v 36. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij z 1:0 (1:0). Ker je Gorica zmagala v Kopru, so Ljubljančani osvojili tretje mesto v prvenstvu.

Olimpija se je z zmago poslovila od svojih privržencev, a to ni bilo dovolj, da bi osvojila drugo mesto v državnem prvenstvu. Zmagala je namreč tudi Gorica, ki je sicer zbrala enako število točk, a imela boljše razmerje v medsebojnih tekmah. Ljubljančani tudi tokrat niso navdušili, če so v prvem polčasu še pokazali nekaj želje in kakovosti, to ne velja za drugega, ko bi lahko gosti, ki so potrebovali točke, da bi se izognili dodatnim kvalifikacijam za obstanek v ligi, prav lahko tudi izenačili.

Tekma se je začela s pritiskom Ljubljančanov, že drugi minuti bi jih lahko v vodstvo popeljal Kingsley Boateng, a je streljal čez gol. Sledili so številni poskusi gostiteljev (Issah Abass, Danijel Miškić), toda mreža je mirovala do 39. minute, takrat jo je s svojim desetim golom v prvenstvu zatresel Hrvat Leon Benko, potem ko je bilo že videti, da so gosti umirili napade tekmecev. V prvem polčasu bi za hladen tuš v Stožicah lahko poskrbel Francesco Tahiraj, vendar je streljal mimo gola.

Isti igralec je nekajkrat ogrozil ljubljanska vrata tudi v drugem delu, v katerem so bili gosti nevarnejši, a tudi neučinkoviti. Najlepšo priložnost je zapravil prav Tahiraj, z odlično obrambo mu je v 59. minuti veselje preprečil vratar Rok Vodišek.

Olimpija : Aluminij 1:0 (1:0)

Stadion Stožice, gledalcev 800, sodniki: Ponis (Koper), Vidali (Gračišče), Bensa (Nova Gorica).

Strelec: 1:0 Benko (39.).

Olimpija: Vodišek, Avramovski (od 81. Baskera), Mitrović, Zarifović, Štiglec, Cretu, Miškić, Boateng, Abass (od 75. Alves), Kirm, Benko (od 66. Oduwa).

Aluminij: Kovačič, Jakšić, Zeba, Turkalj, Kocić, Muminović, Vrbanec (od 86. D, Petrović), Škoflek, Mesec (od 70. Rebernik), Tahiraj (od 88. Damis), Kramer.

Rumena kartona: Škoflek; Štiglec.
Rdeči kartoni: /
Ne spreglejte