Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
20. 2. 2017,
9.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

NK Radomlje Robert Pevnik

Ponedeljek, 20. 2. 2017, 9.25

6 let, 6 mesecev

Adnan Zildžović namesto Roberta Pevnika

Trenerski kaos v Radomljah

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Robert Pevnik | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Radomelj, ki so v Prvi ligi Telekom Slovenije prezimili na zadnjem mestu, bodo spomladi nadaljevali prvenstvo pod vodstvom Adnana Zildžovića, ne pa Roberta Pevnika. Strokovnjak iz Polzele je zadnjeuvrščeni klub prevzel po koncu jesenskega dela, ga vodil na pripravah, nato pa se le nekaj dni pred nadaljevanjem prvenstva odločil za odhod.

Zimski prestopni nogometni rok se je v Sloveniji že končal, kar pa še ne pomeni, da klubi več ne spreminjajo kadrovskega seznama. Pri Radomljah, ki so se pred kratkim vrnili s priprav v Medžugorju (Hercegovina), so se nepričakovano odločili za zamenjavo prvega trenerja.

Predsednik Radomelj se zahvaljuje Pevniku

Matjaž Marinšek je z Radomljami v prejšnji sezoni osvojil naslov drugoligaškega prvaka. | Foto: Vid Ponikvar Matjaž Marinšek je z Radomljami v prejšnji sezoni osvojil naslov drugoligaškega prvaka. Foto: Vid Ponikvar Kluba, ki igra domače tekme na štadionu v Domžalah, v spomladanski del 1. SNL ne bo popeljal Robert Pevnik, ampak Adnan Zildžović. Namesto Polzelana, ki naj bi s trenerskim delom nadaljeval v tujini, je tako vskočil nekdanji trener Krškega, Krke, Bele krajine in Drave.

"V skladu z dogovorom, sklenjenem v začetku januarja, ki trenerju v primeru dobre ponudbe iz tujine omogoča predčasno prekinitev sodelovanja, se trener Robert Pevnik spet podaja na tuje. V imenu kluba in v svojem imenu bi se Robertu rad zahvalil za profesionalno opravljeno delo in mu zaželel srečo in veliko uspehov v novem klubu. Obenem pa pozdravljam že njegovega naslednika in mu želim veliko uspeha na mestu glavnega trenerja," je predsednik Radomelj Matjaž Marinšek pojasnil razloge za nenavadno potezo.

Radomljani se bodo v prvem spomladanskem nastopu v derbiju začelja pomerili z Aluminijem, ki jim na lestvici beži za devet točk.

Tekme Radomelj v pripravljalnem obdobju:

21. januar Šenčur (Slo - 3. liga) 4:0 Predragović 2, Jakovljević, Vasilj
28. januar Mladost Lučani (Srb - 1. liga) 1:1 Gajić
1. februar GOŠK Gabela (BiH - 2. liga) 0:0 -
3. februar Gyirmot (Mad - 1. liga) 1:0 Gajić
7. februar Dob (Slo - 2. liga) 3:1 Cerar, Kumer, igralec na preizkušnji
11. februar Čapljina (BiH - 2- liga) 0:2 -
14. februar Šibenik (Hrv - 2. liga) 0:0 -
15. februar Imotski (Hrv - 2. liga) 1:0 Nunić
17. februar Zrinjski Mostar (BiH - 1. liga) 0:0 -

Omenjeni so le strelci za NK Radomlje.

V tej sezoni so jih v jesenskem delu vodili Dejan Djuranović, ki se je pred kratkim pridružil strokovnemu vodstvu Domžal in bo skrbel za razvoj mlajših igralcev, ki trkajo na vrata članske ekipe, Jani Žilnik ter Anglež David McDonough, ki se je po koncu jesenskega dela preselil na Kitajsko, kjer pomaga slovitemu čilenskemu strategu Manuelu Pellegriniju.

Že peti trener Radomelj v tej sezoni

Pevnik je Radomljane vodil v pripravljalnem obdobju, kjer so drugoligaški prvaki odigrali devet tekem, novi strateg pa je 47-letni trener iz Bosne in Hercegovine, ki odlično pozna razmere v slovenskem klubskem nogometu.

Adnan Zildžović, stari znanec 1. SNL, je nazadnje vodil albanskega prvoligaša. | Foto: Vid Ponikvar Adnan Zildžović, stari znanec 1. SNL, je nazadnje vodil albanskega prvoligaša. Foto: Vid Ponikvar

Kot igralec je nosil dres Steklarja iz Rogaške Slatine, Celja, Korotana iz Prevalj in Krškega, se nato kot trener preizkusil pri številnih slovenskih klubih, nazadnje pa je deloval v Albaniji, kjer je vodil Bylis Balls. Pred tem je deloval tudi v Savdski Arabiji (Al-Taawoun).

Ne spreglejte