Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
23. 5. 2016,
15.47

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

pokal Slovenije NK Celje NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 23. 5. 2016, 15.47

6 let, 7 mesecev

Pred finalom pokala Slovenije

Celje se ne boji Maribora in mu drzno sporoča, da bo ostal brez lovorike

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Štajerski obračun na Bonifiki bo v sredo odločil o novem pokalnem zmagovalcu. Mariborčani si lahko zagotovijo tolažilno nagrado po izgubljenem dvoboju za naslov prvaka, Celjane pa bi pokalna lovorika popeljala v Evropo. Optimizma v obeh taborih ne manjka.

Vijolice so pred finalom prevzele vlogo favorita. Z osmimi pokalnimi naslovi so najuspešnejše slovensko moštvo, po zapravljeni priložnosti za dvojno krono pa želijo v mesto ob Dravi pripeljati vsaj eno, ki bi predstavljala obliž na stresno in relativno neuspešno sezono.

''Moštvo, ki pride do finala, je osredotočeno, da ga osvoji. Zanima nas le zmaga,'' je trdno odločen mariborski strateg Darko Milanič, ki je zadnjo prvenstveno tekmo z Gorico žrtvoval za počitek nekaterih najboljših posameznikov. Celje je letos dvakrat namučilo Maribor. Premagalo jih je v Ljudskem vrtu in z njimi remiziralo na Areni Petrol. To je bilo v prvenstvu, vijolice pa so prejele jasno opozorilo, česa so zmožni Celjani.

Marcos Tavares, najboljši strelec v zgodovini NK Maribor, ima priložnost, da z vijolicami osvoji novo lovoriko. | Foto: Marcos Tavares, najboljši strelec v zgodovini NK Maribor, ima priložnost, da z vijolicami osvoji novo lovoriko.

''Moji fantje ne mislijo, da se bomo proti tekmecu sprehajali po igrišču. Celje ve, kaj delati na igrišču. Pokalne zgodbe so lepe in nepredvidljive. Naj bo tudi ta taka,'' je poudaril trofejni trener Maribora, ki sredinega spopada, zlasti možnost poraza, ne doživlja kot odločilnega za nadaljevanje kariere v Ljudskem vrtu.

Maribor je zelo odvisen od navijačev

Mariborčani so se bojkotu navijačev veliko pogovarjajo. ''Srčno upamo, da bomo imeli na vseh nadaljnjih tekmah bučno podporo. Moštvo je zelo odvisno od navijače in podpore,'' priznava Milanič, ki si podobno kot kapetan Marcos Tavares nikakor ne želi, da bi se zgodba s sobotne tekme z Gorico (2:3) in tihimi tribunami ponovila še v Kopru.

Na priljubljeno pokalno tezo, da se finale ne igra, ampak zmaguje, je Brazilec po štajersko dodal: ''Tak' je. Vemo, kaj moramo narediti.''

Celjski kapetan Blaž Vrhovec je lanski finale pokala izpustil zaradi zdravstvenih težav, tokrat pa želi iti do konca. | Foto: Celjski kapetan Blaž Vrhovec je lanski finale pokala izpustil zaradi zdravstvenih težav, tokrat pa želi iti do konca.

Pevnik: Kar je bilo prej, nas ne zanima

Mariborčani v sredo rešujejo sezono, Celjani, ki so si zagotovili obstanek, pa jo lahko nadgradijo z lovoriko in možnostjo nastopanja v Evropi. ''Prišel je vrhunec sezone. Finale je nagrada za dobro delo v sezoni. Dozoreli smo, da osvojimo pokal,'' hrabro razmišlja Robert Pevnik, ki želi prekiniti niz celjskih porazov v finalu pokala, hkrati pa se z njim noče obremenjevati.

''Zavrteli smo si nov film. Kar je bilo prej, nas ne zanima, zdaj je priložnost za novo zmago. Veseli me, da je Maribor prepričan o svoji zmagi. Mi mu bomo na igrišču pokazali, da se bo moral zelo potruditi. Smo samozavestni in verjamemo v zmago,'' ni ovinkaril Polzelan, ki je po prihodu v Celje skupaj s svojim japonskim pomočnikom predramil grofe in jih popeljal pred evropska vrata.

Je res napočil trenutek za celjsko lovoriko?

Vlogo favorita je prepustil Mariborčanom in z znano nogometno frazo sporočil, da jih spoštuje, ne pa tudi boji. ''Igralci smo prepričani, da je napočil trenutek, ko bi lahko osvojili naslov. Prisotna je pozitivna energija, tako da komaj čakamo sredo,'' je dodal celjski kapetan Blaž Vrhovec, ki je lanski finale pokala izpustil zaradi zdravstvenih težav, tokrat pa želi iti do konca.

Robert Pevnik je s svojim prihodom v knežje mesto predramil nogometaše Celja. | Foto: Robert Pevnik je s svojim prihodom v knežje mesto predramil nogometaše Celja.

To je povedal na Brdu pri Kranju, le slab kilometer stran od reprezentančnih kolegov, ki se že pripravljajo na operacijo Švedska. Ljubljančan se bo izbrani vrsti pridružil po finalu pokala, podobno velja tudi za napadalca Maribora Milivoja Novakovića.

Finale pokala Slovenije se bo v sredo v Kopru začelo ob 20.30.

Ne spreglejte