Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
18. 6. 2014,
14.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sašo Udovič Brazilija Mehika

Sreda, 18. 6. 2014, 14.29

8 let

"To je bila lepotica prvenstva"

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Brazilija in Mehika sta se v latinskem torkovem obračunu razšli brez zadetkov, a gledalcev nista pustili ravnodušnih. "To je bila zame najbolj energična tekma prvenstva," je zaupal Sašo Udovič.

Nekdanji slovenski reprezentant je z navdušenjem spremljal dvoboj, ki se je resda končal brez zadetkov, a to ni zmanjšalo vrhunskosti predstave v Fortalezi. ''Res je, ni bilo gola, a je bila to zame najbolje energična tekma prvenstva. Videli smo vse razen zadetkov, Mehika pa me je presenetila. Bila je izredno taktično pripravljena in trda. Dobila je že Kamerun, že tam smo videli, da ni slaba, na prvenstvu, ki poteka v Južni Ameriki, pa je lahko še toliko bolj nevarna,'' je Sašo Udovič za začetek čestital Mehičanom, ki so si zagotovili odlično izhodišče pred zadnjo tekmo skupinskega dela s Hrvaško. Kaj pa Brazilci? ''Niso igrali slabo, še vedno spadajo med največje favorite za osvojitev naslova, a je Mehika na krilih vratarja zdržala do konca. Ochoa je ubranil vse. To je bila lepotica prvenstva. Brazilci so zapravili nekaj imenitnih priložnosti, na drugi strani pa je bila nevarna tudi Mehika. Tega se moramo zavedati,'' je opozoril Ljubljančan. Pred kratkim se je vrnil v domovino s kratkega izleta v prestolnici Srbije, še vedno pa je prepričan, da lahko Brazilci kot ponosni gostitelji stopijo na najvišjo stopničko.

V drugem polčasu je spremljal enosmerno cesto

Dvoboj med Brazilijo in Mehiko ni bil prvi, ki ga je nogometna javnost spremljala šesti dan SP 2014. Belgija je v popoldanskih urah po slovenskem času po preobratu razžalostila Alžirijo ter upravičila vlogo favoritinje v skupini H.

''Alžirija je že na tekmi s Slovenijo pokazala, kako trdo in dobro fizično pripravljena reprezentanca je. Z njo ne bo nobenemu lahko. So agresivni in zmanjšajo prostor na svojih 30 metrov, katere je potem težko prebiti. V prvem polčasu so se Belgijci še lovili, v drugem pa smo spremljali enosmerno cesto. Gol so dosegli v idealnem trenutku. Belgija je res kakovostna, a na podlagi ene tekme ne bi še nobenega odpisal ali pa poveličeval,'' sporoča nekdanji športni direktor Olimpije, ki je del kariere preživel tudi v Belgiji, zato še toliko bolj z zanimanjem spremlja nastope rdečih vragov. Veseli ga odprt nogomet in zadetkov poln festival nogometa v Braziliji.

Rusi niso turnirska reprezentanca

Večerno-jutranjega dvoboja med Rusijo in Južno Korejo ni spremljal v neposrednem prenosu. Ko se je zjutraj zbudil ter videl rezultat, ga spoznanje, da je Capellova četa ostala brez treh točk, ni presenetilo. ''Zakaj le? Koreja ima solidno reprezentanco, ki igra vedno disciplinirano. Mogoča nima neke dodane vrednosti v igri, kakšnega velikega znalca, a to so reprezentance, ki jih moraš razbiti, če jih hočeš odpreti. Rusi zame nikoli niso imeli turnirske izbrane vrste, tako da bo v tej skupini še izenačeno, čeprav bo Belgija verjetno prva, saj je boljša od ostalih,'' je še povedal dolgoletni napadalec slovenske reprezentance in si hitel pogledati zadetek, ki ga je po osnovnošolski napaki prejel Igor Akinfejev.

''Tudi takšne stvari se dogajajo,'' je povedal in dodal, da se že veseli današnjega sporeda. Na delu bodo Nizozemska, Avstralija, Španija, Čile, Kamerun in Hrvaška. Užitek je po besedah Udoviča zagotovljen.

Ne spreglejte