Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 3. 2013,
0.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga prvakov Schalke Galatasaray

Sreda, 13. 3. 2013, 0.25

8 let

Terim: Vsakega sem poljubil na čelo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Trener Galatasaraya, Fatih Terim, je temperamentno in čustveno podoživel zmago nad Schalkejem in preboj v četrtfinale lige prvakov.

Galatasaray je kljub zaostanku nadoknadil tudi slabše izhodišče s prve tekme in v Gelsenkirchnu premagal Schalke. Odločilni je bil prvi polčas in preobrat v razmaku petih minut. S prvencem za Galatasaray se je, zanimivo, proti nekdanjemu klubu, s strelom z razdalje izkazal Hamit Altintop, Burak Yilmaz pa je poskrbel za prvo vodstvo gostov. Za Turka je bil to že osmi zadetek v ligi prvakov, s čimer se je spet izenačil s Cristianom Ronaldom. "Proti Schalkeju smo odigrali štiri različne polčase. V prveh dveh nismo storili, kar smo želeli, kljub temu pa rezultat 1:1 po prvi tekmi ni bil slab. Verjel sem v četrtfinale, sedaj pa se nadejam ugodnemu žrebu. Nikoli nisem dosegal veliko zadetkov, bolj pomembno od mojega gola je uvrstitev v četrtfinale," je povedal Altintop.

Bolj evforičen je bil strateg turškega kluba. "Vse igralce sem poljubil na čelo," po tekmi navdušenja ni skrival Fatih Terim, ki je pred leti vodil tudi Fiorentino, Milan in turško izbrano vrsto. "Že v prvem polčasu bi lahko še nekajkrat zatresli mrežo, takrat smo igrali izjemno. Tudi za državo je ta zmaga izjemnega pomena. Smo med osem v ligi prvakov. Včasih igraš dobro, včasih slabo. Želel sem, da vsi nogometaši pustijo pečat na tej tekmi, kar so tudi storili. To je odločilo tekmo," je povedal trener Galatasaraya, ki bo z igralci z nestrpnostjo spremljal petkov žreb ob 12. uri.

Kljub temu, da se je Schalke v tekmo podal s popotnico zmage na lokalnem derbiju proti Borussi Dortmund v prvenstvu, pa si je na tisti tekmi vezi v kolenu poškodoval Klaas Jan Huntelaar. Manjkali so še nekateri nogometaši, ki bi bili sicer skoraj zagotovo v začetni enajsterici, tudi to je morda tehtnico prevesilo na stran Galatasaraya. "Ne najdem razloga za tako slab prvi polčas. Igrali smo brez potrebne agresivnosti, dajali pa 10 odstotkov manj, česar smo zmožni. Nismo bili niti dovolj zbrani in puščali smo preveč prostora. Drugi polčas smo igrali precej bolje, je pa Galatasaray igral z diamantom na sredini in nas presenetil. Ne gre pa spregledati, kdo vse je manjkal," je po tekmi dejal trener Schalkeja Jens Keller.

Ne spreglejte