Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sreda,
15. 6. 2011,
15.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nova Gorica Crvena zvezda Koper

Sreda, 15. 6. 2011, 15.32

8 let

Tekma za nogometne nostalgike

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Veterani Crvene Zvezde so ta teden na Primorskem pustili nepozaben pečat, potem ko so na mini turneji odigrali prijateljski tekmi s Koprom in Gorico.

V ponedeljek so srbske legende odigrale dobrodelno tekmo v Kopru, v torek pa so bile že na delu v Novi Gorici, kjer so pravzaprav odigrali povratno prijateljsko tekmo. Lani so se namreč veterani Gorice s svojimi kolegi udarili v Beogradu. Izkoristili so pač idealen trenutek, ki se jim je ponudil in septembra 2010 v srbski prestolnici v okviru tekme med članskima reprezentancama Slovenije in Srbije odigrali veteransko srečanje.

''V ponedeljek smo imeli eno težko tekmo, ki je pustila posledice. Lepo mi je, ker smo prišli. Lani smo se že pomerili v Beogradu in smo dobri prijatelji. Tako je treba nadaljevati. Če bo zdravje, se vidimo prihodnje leto,'' je povedal Zvezdin veteran Nikola Radmanović.

Ravno pravšnji nogometaš za komentar srbski legend je bil nekdanji zvezdnik Gorice Miran Srebrnič: ''Revijalne tekme so zmeraj posrečene. Lepo je videti te stare igralce Crvene Zvezde. Se vidi, da kljub letom obvladajo žogo. Če obvladaš žogo, lahko igraš, tudi če ne tečeš, a moraš imeti tudi kaj v glavi.''

Srbski veterani so bili nad gostoljubnostjo Slovenije, ki jih je ta teden sprejela z odprtimi rokami, navdušeni: ''To je bilo eno lepo druženje. Tokrat smo imeli zelo dobrega tekmeca. Od tod bomo odnesli lepe spomine na ta dvodnevni obisk v Sloveniji. Malo smo igrali nogomet, malo smo se družili, malo smo jedli, malo pili, malo se zafrkavali in malo kupovali,'' je izjavil trener srbskih veteranov Jovan Ačimović.

''Naši gostje so imeli najprej sprejem pri novogoriškem županu, sledilo je kosilo. Srbske veterane smo nato peljali tudi v frančiškanski samostan na Kostanjevico, kjer so si z zanimanjem ogledali grobnice Burbonov, zadnjih francoskih kraljev. Nam je v čast, da je prišla v Novo Gorico gostovat takšna svetovna blagovna znamka kot je Crvena Zvezda,'' je povedal predsednik veteranov Nova Gorica Žarko Berlot.

Ne spreglejte