Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 1. 2013,
11.28

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Safet Sušić slovenska nogometna reprezentanca Srečko Katanec Stožice

Ponedeljek, 28. 1. 2013, 11.28

7 let, 12 mesecev

Sušić: Hvala Katancu, ampak malce pretirava

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Srečko Katanec odšteva dneve do ponovnega debija na slovenskem selektorskem stolčku. Šestega februarja se bo pomeril z BiH, ki jo uvršča med elito svetovnega nogometa. Kaj si o tem misli Safet Sušić?

Nekdanji zvezdnik jugoslovanskega nogometa, ki se je v času igralske kariere zelo prikupil tudi navijačem PSG-ja, z reprezentanco Bosne in Hercegovine naskakuje nastop na svetovnem prvenstvu leta 2014. Računa na izjemno močno zasedbo, v kateri prevladujejo večkrat dokazani člani najmočnejših evropskih klubov. Šestega februarja jo v slovenski prestolnici čaka generalka za izjemno pomembno kvalifikacijsko marčevsko tekmo z Grčijo. "Slovenija bo zelo motivirana, saj nas ni še nikoli zmagala," je prepričan Safet Sušić, ki so ga novinarji iz BiH hitro spomnili na Katančevo opazko, da spada njegova izbrana vrsta v tem trenutku med deset najboljših na svetu.

"Španija je prva, se strinjamo? Tu so še Brazilija, Nemčija, Nizozemska, Argentina, Italija … Oni so med desetimi najboljšimi (Brazilija resda ni, saj je šele na 18. mestu, op. p.), mi pa smo 26. na svetu. Skušam stati na realnih tleh. Tako igralci kot sam se zavedamo, da naša kakovost ni tolikšna, da bi spadali med najboljših deset. Zato se mi zdi, da lahko na tekmi s Slovenijo le izgubimo, ne pa kaj pridobimo. Če bomo zmagali z 1:0, bodo vsi rekli, zakaj niste zmožni takega tekmeca dobiti z dvema goloma razlike, če pa bomo izgubili, nas bodo vsi napadali s kritikami, zakaj nismo zmagali. Vemo, kam spadamo v svetovnem nogometu. In med najboljših deset zagotovo ne. Hvala Srečku, oziroma 'Slovencu', kot sem ga klical, ko sva si delila slačilnico v jugoslovanski reprezentanci, ampak malce pretirava,'' je po poročanju časnika Oslobođenje dejal v BiH izjemno priljubljeni 57-letni "Pape", ki bo na tekmi v Ljubljani računal na vse najboljše igralce razen Zvjezdana Misimovića (selitev na Kitajsko) in poškodovanega Sejada Salihovića (Hoffenheim).

Katanec in Sušić sta jugoslovanske barve družno branila na evropskem prvenstvu 1984 (Francija) in svetovnem prvenstvu leta 1990 (Italija). Na štadionu v Stožicah se prihodnjo sredo obeta ogromen obisk privržencev BiH. Po neuradnih ocenah bi se jih lahko zbralo tudi do 8.000, kar je polovica kapacitete ljubljanskega objekta, navijači, ki bodo stiskali pesti za Edina Džeka, Miralema Pjanića in ostale zvezdnike iz BiH, pa naj bi se v Stožice odpravili množično. Ob 15. uri naj bi "konvoj" štartal izpred Avtobusne postaje v Ljubljani in se odpravil v smeri Stožic.

Ne spreglejte