Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
21. 10. 2014,
10.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Marko Šuler NK Maribor NK Maribor Chelsea Diego Costa liga prvakov

Torek, 21. 10. 2014, 10.57

8 let

Šulerju žal, da ne bo Diega Coste

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mariborsko obrambo naj bi zvečer na štadionu Stamford Bridge čakalo ogromno dela. Njen dirigent je Marko Šuler. Londonskega tekmeca doživlja kot najbolj zvenečega, s katerim so imeli vijolice opravka.

London na dan tekme predstavlja svoj znani vremenski obraz. Iz minute v minuto se odvija dvoboj dežnih kapljic in sončnih žarkov, ki ga budno spremljajo močni sunki vetra, posledice tropskega orkana Gonzalo. Nogometna javnost je prepričana, da bo deževalo tudi na tekmi med Chelseajem in Mariborom. In to z žogami, saj naj bi se londonski modri znesli nad slovenskimi prvaki in jim napolnili mrežo.

Največkrat izgovorjen rezultat med navijači Chelsea je v teh dneh 3:0. "Pritisk gostiteljev od prve minute? Gotovo ga bo precej več kot pa na kakšni drugi tekmi. Želimo si ustaviti tekmeca, se dobro postaviti in ustaviti nalete, potem pa bomo videli, koliko nam bo uspelo," sporoča Marko Šuler, ki bo kot dirigent mariborske ekipe najbolj izkusil zahtevnost naloge, saj se bo Maribor predstavil pri klubu, ki v tej sezoni sploh še ni doživel poraza.

Velika nagrada za trud v prejšnji sezoni

Chelsea je v angleškem prvenstvu od skupno 24 izpustil le dve točki. Zato izkušeni slovenski branilec pričakuje povsem drugačno tekmo kot v Glasgowu, ko so si vijolice z nepozabno zmago zagotovile možnost nastopa med evropsko elito.

"Ni kaj, Chelsea je najbolj glamurozna ekipa z najbolj zvenečimi imeni. A razlik med tekmami ni. Kdorkoli je tvoj tekmec, ga moraš ustaviti. Odloča kolektivna taktika," je prepričan o mariborski srčni moči, ki je pokazala zobe že Sportingu in Schalkeju, zdaj pa se bo namerila še na prvega favorita skupine. "To je velika nagrada za odgarano prejšnjo sezono. Vsak se lahko veseli take tekme. Chelsea je češnja na vrhu torte," se 31-letni branilec veseli dvoboja z nekdanjim evropskim prvakom, ki ga vodi eden najbolj znanih trenerjev na svetu.

Chelsea brez Coste? Ne bo nobene razlike.

Modri iz Londona ne bodo zaigrali v najmočnejši postavi. Zaradi poškodb bodo manjkali štirje igralci, poleg Schürrleja, Ramiresa in Mikla najbolj pade v oči podatek, da ne bo prvega strelca Diega Coste. Bo to olajšanje za mariborsko obrambo?

"To ne predstavlja nobene razlike. Žal mi je, da ga ne bo. Želel sem, da bi igral proti nam, to bi bil velik izziv za nas. A zamenjal ga bo nekdo, ki je prav tako kakovosten in na katerega se bo treba prav tako dobro pripraviti," je dejal dolgoletni slovenski reprezentant, ki je v karieri naletel že na obračune s številnimi mednarodnimi zvezdniki. Zvečer naj bi v konici napada na razprodanem Stamfordu Bridgeu zaigral Francoz Loic Remy.

Ne spreglejte