Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
14. 11. 2012,
15.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Marko Šuler slovenska nogometna reprezentanca Makedonija

Sreda, 14. 11. 2012, 15.25

8 let

Šuler: Maroh je plus za Slovenijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska nogometna reprezentanca bo v Skopju oslabljena. V obrambi ne bo Boštjana Cesarja, tako da bosta od prve minute začela Marko Šuler in Dominic Maroh. Korošec z obema sodeluje brez težav.

Danes se bo na štadionu Filip II. v začetni enajsterici pojavil z Dominicom Marohom. ''Dobro delava in brez nekih večjih napak. Škoda za tisti gol v Tirani, tam bi se dalo več izvleči. Je pa Dominic zame odličen branilec. Že na treningih se vidi, da je zanesljiv in prinaša 'plus' za moštvo. Z njim je igrati brez težav. Tako kot s 'Cesijem' (Boštjanom Cesarjem, op.p.). Vse je v najlepšem redu,'' je Marko Šuler nahvalil branilca Kölna, s katerim bo združil moči. Ob 18. uri se bosta spoprijela z makedonskim napadom.

''Smo razočarani in jezni''

Z Marohom dobro sodeluje tudi zaradi bogatega znanja nemškega jezika. Bo pa morala slovenska reprezentanca danes v Skopju prikazati še dobršen del nogometnega znanja, če se bo želela od ne preveč uspešnega leta 2012 posloviti z zmago. Takšen je tudi Šulerjev cilj. ''Gremo po zmago. Potem bi se tudi kritike malce umirile. Vidi se, da so vsi dosti na trnih. Pričakovanja so bila zelo velika, tudi pri nas igralcih, in sedaj je jasno, da tega nismo upravičili. Smo razočarani in jezni, ker vemo, da lahko igramo bolje. Delamo in treniramo zelo dobro. Reprezentanca je skupaj že dosti časa in težko je ostati na tako visoki ravni. Pridejo nihanja, porazi in zmage narekujejo vzdušje v ekipi, zdaj pa se pozna, da smo padli. Nismo več na taki ravni, kot smo bili na SP 2010. Zato moramo zdaj pokazati karakter in zlepa oziroma zgrda osvajati točke. Tudi na prijateljskih tekmah. Še vedno verjamem, da lahko nekaj naredimo. Če ne bi, me ne bi bilo tukaj,'' je Sportalu zaupal 29-letni Korošec. Dvoboja v Skopju se veseli tudi zaradi dejstva, ker se bo srečal z makedonskim selektorjem Čedomirjem Janevskim, ki ga je nekdaj vodil pri belgijskem Gentu. Njegov način dela pozna, dominirala naj bi hitra igra.

Od tega, da bo Slovenija v makedonski prestolnici igrala na zmago, ne odstopa. ''Nekaj sprememb je, tudi selektor je napovedal določene stvari. Kot športnik hočem vsako tekmo zmagati, pa ali igram ali pa ne.'' V soboto je na prvenstveni tekmi na Poljskem, Legia je prvič v tej sezoni izgubila, v enem izmed skokov začutil bolečino v križu. Poškodba ni hujše narave, tako da v Makedoniji ne pričakuje težav. ''Ni nič hujšega. To se vleče še s svetovnega prvenstva, potem pa sem v Izraelu intenzivno delal s specialistom. Zadeva se je rešila, a se žal še pojavlja v manjši obliki.''

Ne spreglejte