Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
9. 3. 2016,
13.26

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Gent Dieter Hecking Wolfsburg liga prvakov liga prvakov

Sreda, 9. 3. 2016, 13.26

4 leta, 9 mesecev

Strateg volkov zganja evforijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Wolfsburg se je prvič v klubski zgodovini uvrstil med osem najboljših v ligi prvakov. "Storili smo nekaj velikega," je presrečen trener Dieter Hecking, ki se ne namerava zadovoljiti s četrtfinalom.

V torek sta bili na delu v ligi prvakov dve volčji ekipi. Roma, sinovi volkulje iz Rima, je izgubila in izpadla proti favoriziranemu madridskemu Realu, čast nogometnih volkov pa je rešil VfL Wolfsburg. Nemški podprvaki prihajajo iz volčjega mesta, z uvrstitvijo med osem najboljših pa so poskrbeli za največji evropski dosežek v klubski zgodovini. Dvakrat so premagali belgijskega prvaka iz Genta (3:2 in 1:0) ter poskrbeli za evforijo v mladem mestu, ustanovljenem tik pred začetkom druge svetovne vojne, znanem po velikem avtomobilskem koncernu Volkswagen.

"To je izvrsten uspeh, s katerim smo se vpisali v zgodovino. Nismo redni udeleženci lige prvakov, zato se zavedamo, da smo storili nekaj velikega. A ni še konec sezone. Lahko dosežemo še kaj večjega. Ne bomo kar odnehali in potegnili črto pod evropsko sezono," je evforičen 51-letni trener Wolfsburga Dieter Hecking, ki ga je v zadnjih dneh pestila gripa. Po domači zmagi z 1:0 nad Gentom, strelec zmagovitega zadetka je bil nemški reprezentant Andre Schürrle, mu je odleglo.

Volkovi ujeli zmagovalni ritem

"Zdaj je vse videti lepše," je dodal športni direktor Klaus Allofs, ki se spominja črnega obdobja, ko je Wolfsburg med novembrom 2015 in februarjem 2016 nanizal sedem tekem brez zmage. "Naša igra je zelo nihala, a ta nihanja so nas očitno utrdila. Tako mene kot tudi ekipo," razmišlja Hecking, ki je bil v prejšnji sezoni izbran za najboljšega nemškega trenerja. Volkove je v bundesligi popeljal na drugo mesto, odlično sezono pa kronal še s pokalno lovoriko.

V tej sezoni mu ne kaže tako dobro. Wolfsburg je v prvenstvu šele sedmi, a za četrtim mestom, ki pelje v kvalifikacije za ligo prvakov (v tem trenutku ga zaseda Schalke), zaostaja le štiri točke. Do konca prvenstva bo odigranih še devet krogov.

Volkovi so v dobri formi. Nanizali so tri zmage, v prvenstvu so premagali Hannover in Borussio Mönchengladbach, v ligi prvakov pa Gent. Po preboju v četrtfinalu so postali bolj samozavestni in napovedali boj za nove zmage. V kratkem se bodo vrnili še nekateri zelo pomembni posamezniki (Naldo, Jung, Dost, Seguin in Benaglio), kar je le še dodaten razlog, da morda evforične napovedi Heckinga ne bodo izzvenele v prazno.

Ne spreglejte