Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
25. 1. 2016,
17.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Matjaž Kek NK Rijeka Miral Samardžić Roman Bezjak Dinamo Zagreb Petar Stojanović

Ponedeljek, 25. 1. 2016, 17.13

8 let

Stojanović spravil v slabo voljo Keka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaši zagrebškega Dinama so na derbiju hrvaškega prvenstva Rijeko odpravili z visokih 3:0 in ji na lestvici pobegnili za pet točk. Izbranci Matjaža Keka so doživeli prvi poraz v tej sezoni.

Trener Rijeke Matjaž Kek v tej sezoni meri na naslov hrvaškega prvaka. Nekdanji slovenski selektor je pred nedeljskim derbijem v Zagrebu optimistično napovedoval, da Rijeka prihaja po pozitiven rezultat. Želja se mu ni uresničila. Zagrebški Dinamo je napolnil mrežo gostov iz Kvarnerja (3:0) in povečal prednost na razpredelnici hrvaškega prvenstva. Desetkratni zaporedni hrvaški prvak ima po sladki zmagi nad najbližjim zasledovalcem že pet točk prednosti.

Rijeka je začetni rezultat 0:0 zadržala skoraj do sredine drugega polčasa, nato pa je začelo škripati v njeni obrambi. Do konca srečanja je prejela tri zadetke. Reškega vratarja Ivana Vargića je dvakrat premagal alžirski reprezentant El Arbi Hilal Soudani, med strelce pa se je vpisal tudi argentinski branilec Leonardo Sigali. Nemoč Rijeke simbolizira način, na katerega je Dinamo dosegel zadnji gol. Vratar Vargić je v sodnikovem podaljšku nespretno podal žogo Alžircu, ta pa je brez večjih težav sprejel darilo in poskrbel za končno zmago s 3:0.

Rijeka na srečanju ni niti enkrat resneje zapretila domačim vratom in v slabo voljo spravila več kot tisoč navijačev, ki so se odpravili v Zagreb. Hrvaški derbi je na Maksimirju spremljalo deset tisoč gledalcev. Ker je domača navijaška skupina Bad Blue Boys ponovno bojkotirala srečanje, so lahko na glasnejšo podporo računali nogometaši Rijeke, a jim to ni pomagalo do ugodnejšega razpleta.

Stojanović in Bezjak igrala, Samardžić in Mejač ne

Na hrvaškem derbiju sta aktivno sodelovala tudi dva slovenska reprezentanta. Pri gostiteljih je na položaju desnega bočnega branilca od začetnega do končnega sodnikovega piska igral Petar Stojanović, pri Rijeki pa se je v začetni postavi znašel napadalec Roman Bezjak. Korošec, ki je v tej sezoni najboljši strelec Rijeke, se je v sodnikovo statistiko vpisal z rumenim kartonom.

Branilec Miral Samardžić ni nastopil zaradi kazni rumenih kartonov, zimski novinec Aleš Mejač, ki je na Reko prišel iz Maribora, pa zaradi zdravstvenih težav.

Skromna statistika Kekove Rijeke v gosteh pri Dinamu

Kekova Rijeka je doživela prvi poraz na tekmi hrvaškega prvenstva v tej sezoni. Nepremagljiva je ostala vse do 23. kroga, ko jo je nadigral Dinamo in storil pomemben korak k osvojitvi 11. zaporednega naslova. Rijeka pod vodstvom Keka v prvenstvu še ni premagala Dinama na tekmi v Zagrebu. V gosteh je odigrala šest srečanj, na katerih je osvojila le točko, še vedno pa čaka na prvi doseženi zadetek.

Skupna razlika v zadetkih je v močno korist Dinama, znaša kar 15:0. Mariborčan na klopi Rijeke tako ne čaka le na prvo zmago na gostovanju pri Dinamu, ampak celo na prvi gol. V pokalnem tekmovanju je Dinamo v Zagrebu že spravil na kolena, v prvenstvu pa doživlja ogromne težave.

Rijeko v prihodnjem krogu čaka velik izziv. V soboto bo na Rujevici potekal jadranski derbi. Na Reko prihaja splitski Hajduk, ki mu je v soboto nepričakovano spodrsnilo pri zagrebški Lokomotivi.

Ne spreglejte