Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
15. 5. 2014,
10.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Crvena zvezda Slaviša Stojanović Nejc Pečnik Miloš Kostić Dejan Kelhar Srbija

Četrtek, 15. 5. 2014, 10.59

8 let

Stojanović danes ne bo pisal zgodovine

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Crvena zvezda je od težko pričakovanega naslova srbskega prvaka oddaljena le še zmago. Z močno slovensko zasedbo bi jo morala napadati danes, a je tekma zaradi slabega vremena prestavljena na soboto.

Dež v Srbiji povzroča številne preglavice, posledice čutijo tudi travnate površine, ki so neprimerne za igranje. Tako naj bi bilo še nekaj dni, zato je Nogometna zveza Srbije (FSJ) sprejela odločitev, da se tekme predzadnjega kroga, ki bi že lahko odločile prvaka, s četrtka prestavijo na soboto. Tako se bo Marakana v šampionske rdeče-bele barve odela šele konec tedna. Prireditelji so se zaradi pomembnosti srečanja odločili, da bo vstop za gledalce brezplačen. Pričakujejo okrog 50 tisoč navijačev, ki nestrpno čakajo na zgodovinski dogodek.

Slovenska kolonija na Marakani komaj čaka soboto

Crvena zvezda si bo v primeru zmage nad mestnim tekmecem OFK Beograd, kar glede na položaj na lestvici ne bi smelo predstavljati večjih težav, že zagotovila neulovljivo prednost pred Partizanom in po sušnih osmih letih spet postala državna prvakinja. Slaviša Stojanović bi tako lahko postal junak, ki je prekinil mučno obdobje prevlade črno-belih, in se vpisal v zgodovino.

Na poti do srbskega naslova nekdanjemu selektorju Slovenije, ki je že osvajal prvenstva (z Domžalami je postal dvakrat najboljši v 1. SNL), pomagajo tudi trije rojaki. Njegov pomočnik na klopi je nekdanji selektor slovenske kadetske izbrane vrste Miloš Kostić, na igrišču pa bolj ali manj blestita slovenska reprezentanta Nejc Pečnik (igra na mestu desnega branilca) in Dejan Kelhar. V soboto bi si lahko dali duška, saj na Marakani pričakujejo pravo športno veselico. Slogan Vsi na Marakano, ki ga po medijih širijo najbolj znamenita imena v zgodovini nekdanjega evropskega prvaka, se je dobro prijel, zato naj bi Stojanovićevo četo do srbske zvezdice popeljalo okrog 50 tisoč gledalcev.

Stojanović tako pomembne tekme še ni vodil

"Na kaj takega smo čakali vso sezono. Garali smo in delali za ta trenutek. Me pa jezi, da so nam mediji že pripisali tri točke. Tekmec je kakovosten (dobil je zadnje tri tekme, op. p.), zato si ne smemo privoščiti tega, da bi razmišljali vnaprej. Moramo se obnašati kot profesionalci. Šele po tej tekmi lahko razmišljamo o stvareh, ki niso povezane z igriščem," je izpostavil Ljubljančan in dodal, da bo to njegova najpomembnejša tekma v karieri: "Osvajal sem prvenstva in dobival pomembna srečanja, a ta tekma, ki nas čaka, je zaradi veličine kluba nekaj posebnega. Pa tudi zaradi vsega, kar se je dogajalo v tej sezoni. O tem pa nočem govoriti, dokler ne bo vsega konec," je napovedal Stojanović, ki tako danes ne bo pisal zgodovine, jo bo pa z veliko verjetnostjo v soboto.

Po sanjskem torku Matjaža Keka, ki je osvojil hrvaški pokal in še enkrat več na noge dvignil Reko, se tako obeta še eno ogromno priznanje za slovensko nogometno stroko. Kek je postal najbolj priljubljeni Slovenec na Hrvaškem, Stojanović je na dobri poti, da mu to uspe v Srbiji.

Ne spreglejte