Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
2. 6. 2008,
9.45

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 2. 6. 2008, 9.45

8 let, 5 mesecev

Šterbal: Najbolj bo pomembna prva tekma

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Izkušeni kapetan nogometnega kluba Drava bo čez slaba dva tedna dopolnil 38 let. V prihodnjih dneh ga čakata pomembna dvoboja v okviru dodatnih kvalifikacij za obstanek proti Bonifiki.

Bo najstarejšo mesto v Sloveniji spremljalo prvoligaške dvoboje tudi v tekmovalni sezoni 2008/09? Odgovor bo znan prihodnjo soboto, ko se bodo s povratno tekmo (najverjetneje v Izoli) končale dodatne kvalifikacije za obstanek med Dravo in Bonifiko. Ptujčani bi si lahko olajšalo delo že v soboto, saj bi z zmago nad novimi (starimi) prvaki iz Domžal na lestvici prehiteli Celjane in osvojili osmo tekmo, tako pa jih čaka napet zaključek sezone. In to za nameček po ''sramotnem'' domačem porazu s šestimi zadetki razlike. ''Po zadnjih dveh tekmah, ki smo jih zmagali, smo se nadejali pozitivnemu rezultatu v zadnjem krogu, a se je bilo proti prvakom težko izvleči. Poraz proti Domžalam s 0:6 je pustil posledice na psihološkem stanju. Potrebno se je zavedati, da na igrišču brez truda in discipline nikoli ne bo dobrega rezultata,'' je povedal za Sportal Emil Šterbal in odvrnil, da imajo igralci še vedno popolno zaupanje v trenerja Roberta Pevnika. ''Mi v njega, on pa v nas. Vemo, da smo sami krivi za nastalo situacijo. Sedaj bo potrebno popraviti majhno katastrofo, ki se je pripetila našemu klubu. Ta igralski kader in pa ekipa si ne zaslužita tega mesta,'' je priznal izkušeni branilec, ki se bo z Dravo drugič v karieri preizkusil v dodatnih kvalifikacijah. Pred štirimi leti se je Drava pomerila z Belo krajino in na račun doseženega zadetka v gosteh (1:1 v Črnomlju, 0:0 na Ptuju) zadržala prvoligaški status.

Pregoreli od velike želje

Prva tekma proti Bonifiki bo v sredo. Žreb je odločil, da bo prvi gostitelj Drava. Kakšna bo pomoč s tribun po nepričakovano visokem porazu v soboto? ''Po tekmi ni bilo čutiti preveč negativnih komentarjev. Dejstvo je, da smo hoteli premagati Domžale, tekmecu pa je uspevalo praktično vse. Vsi naši poizkusi so bili zaustavljeni na robu kazenskega prostora ali pa so se končali z udarcem mimo vrat. Pregoreli smo od velike želje. V sredo se bomo tako še enkrat poizkusili v kvalifikacijah. To bo zelo pomembna tekma, na kateri potrebujemo pomoč 12. igralca. To pa so naši navijači. Verjamem da bodo prišli in nas vzpodbujali. Le s skupnimi močmi lahko ostanemo v ligi. To si tudi zaslužimo,'' je dejal nekdanji nogometaš Maribora, belgijskega Genta in turškega Siirtsporja, ki je pričel kariero v Dravi. V njegovem rojstnem mestu. Zadnje štiri sezone opravlja pri Dravi vlogo kapetana, pred kratkim pa se je zaradi pogostih zdravstenih težav odločil, da bo pomagal soigralcem le še v najbolj pomembnih trenutkih. V soboto je tako v drugem polčasu zamenjal ''nadomestnega'' kapetana Mitjo Emeršiča.

Navijačem vrniti zaupanje

V sredo se bo pomeril proti drugouvrščeni drugoligaški ekipi, ki jo vodi stari znanec slovenskih zelenic Alfred Jermaniš. S Šterbalom sta se v preteklosti na tekmah srečala že mnogokrat, a vedno v različnih dresih. ''Vemo, da ima Bonifika prvoligaške igralce. To bo zelo težka tekma. Njenih iger v drugi ligi nisem spremljal, bomo pa še pravočasno našli informacije. Najbolj važno bo, da najprej poskrbimo za sebe. Tega se moramo zavedati. Na tekmi z Domžalami nismo bili pravi, tako da moramo izboljšati vse slabe stvari. Poškodovanih v naših vrstah ni. Vsi smo zdravi in pripravljeni, da si z veliko volje in želje priborimo obstanek. Najbolj bo pomembna prva tekma. Če bomo izvlekli dober rezultat, lahko odpotujemo na Primorsko sproščeno. Dobra stvar je v tem, da je tekma že v sredo. Moramo dokazati, da sobotna tekma ni pokazala našega pravega obraza. Navijačem moramo vrniti zaupanje,'' je prepričan v jesenskem delu začasni ''naslednik'' Primoža Glihe, ki je neposredno po nenadnem odhodu nekdanjega napadalca slovenske izbrane vrste prevzel vodenje članskega moštva.

Trenerskih ambicij ni nikoli skrival. Do izpolnjene PRO licence mu manjka še leto dni šolanja. V soboto se bo tudi poslovil od slovenskih zelenic. ''Če bi končali sezono kot osmi, bi bila tekma proti Domžalam moja zadnja, tako pa bom sedaj odigral še dodatne kvalifikacije, nato pa se bom poslovil.'' Tako se bo le slab teden po Simonu Sešlarju poslovil še eden nekdanji nogometaš Maribora, ki je v domačem prvenstvu zapustil mogočen prispevek. Z igralnim nogometom vendarle še ne bo povsem prenehal ... ''Odhajam še v Avstrijo za 'špas' k nižjeligašu, kjer bom ostal leto ali dva, nato pa se vračam v domovino.'' Bo zapustil Dravo kot kapetan prvoligaške ali drugoligaške ekipe?

Ne spreglejte