Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 6. 2012,
9.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Manchester United Alex Ferguson

Sreda, 13. 6. 2012, 9.14

8 let

Sprejel Fergusonov izziv - Kagawa v United

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Šinji Kagawa bo po zdravniškem pregledu postal prva poletna okrepitev Manchester Uniteda. 23-letni Japonec, ki prihaja iz Dortmunda, želi postati kreator igre angleških podprvakov.

Borussia Dortmund in Manchester United sta se dogovorila za prestop 23-letnega vezista Šinjija Kagawe v angleškega podprvaka. Po zdravniškem pregledu in pridobitvi delovnega dovoljenja se bo Japonec priključil treningom. Gre za velikega talenta, ki je bil osrednja figura na zadnjih treh kvalifikacijskih tekmah japonske reprezentance, ko je prispeval gol in podal za večino preostalih. Sicer lahko igra tudi na bočnem položaju, a sam se nadeja vloge kreatorja na sredini igrišča.

"Želim igrati na sredini. Mislim, da tam igram svoj najboljši nogomet. Trdo bom treniral, da si izborim mesto v ekipi," gre odločno v Manchester obetavni Kagawa. "United je eden največjih klubov na svetu. Dobil sem priložnost, da zaigram zanje. A vendarle je bil potreben premislek, ali naj podpišem. Ker imajo dolgo klop in igrajo specifičen nogomet, to ni bila lahka izbira. A želel sem nov izziv."

Manchester je že lani iskal okrepitev za sredino igrišča, a se jim ni uspelo dogovoriti za prestop Wesleyja Sneijderja (AC Milan) ali Luke Modrića (Tottenham), tako da se je iz upokojitve vrnil Paul Scholes. Kagawa sicer še ni tako zelo znan kot omenjena trojica, a bi lahko bil, če vemo, da je na 49 tekmah za Borussio zabil 21 golov. V svoje vrste ga je zadnje tedne vabilo več klubov. "Ja, res je govorilo tudi o drugih klubih, a Manchester me je kontaktiral prvi. Več kot sem govoril z njimi, bolj se mi je zdelo, da je Manchester pravi kraj zame. S Fergusonom sem se večkrat slišal. Dobro sva se ujela. Rekel mi je: 'Naj te ne skrbi, zaupaj mi. Rad bi, da sprejmeš ta velik izziv.'"

Ne spreglejte