Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
10. 12. 2015,
15.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Nik Kapun NK Olimpija NK Olimpija Andraž Šporar Ranko Stojić

Četrtek, 10. 12. 2015, 15.47

8 let

Šporar preteklost, Kapun prihodnost

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Mladi slovenski nogometni reprezentant Nik Kapun je podaljšal pogodbo z Olimpijo. Z jesenskim prvakom, s katerim želi osvojiti veliko lovorik, je sklenil sodelovanje do junija 2019.

Nogometni klub Olimpija je poskrbel, da bi lahko Nik Kapun v zeleno-belem dresu vztrajal vsaj do 30. junija 2019. Mladi Ljubljančan, ki na zadnjih tekmah ni bil uvrščen v udarno enajsterico zmajev, ni skrival zadovoljstva po sklenitvi dogovora. "Z Olimpijo nameravam v prihodnjih letih osvojiti čim več lovorik. Z novim vodstvom so stvari začele potekati v pravo smer, želja in motiv po napredku sta ogromna."

Kapun je prepričan, da bo Olimpija v spomladanskem delu sezone podobno uspešna kot jeseni, ko si je zagotovila vodilni položaj, od razpleta 22. kroga pa bo odvisno, s kakšno prednostjo bo prezimila na lestvici. Zmaji bodo gostovali v Krškem, najbližji zasledovalci iz Maribora, ki Olimpiji gledajo v hrbet z zaostankom šestih točk, pa se odpravljajo v Koper.

Njegov talent je prepoznal tudi Katanec

Olimpija je pred dnevi izgubil prvega strelca Andraža Šporarja, v zameno pa ji bo Basel v zimskem prestopnem roku napolnil klubsko blagajno. Prestop kapetana Olimpije velja za rekordnega v okviru 1. SNL, Ljubljančani pa nameravajo najti dostojnega naslednika, ki bi znal zapolniti vrzel ob odhodu razigranega mladega reprezentanta, hkrati pa ohraniti glavnino zasedbe, ki je skupaj s Šporarjem slovenski prestolnici po 13 sušnih letih prinesla naslov jesenskega prvaka. Kapun je v Prvi ligi Telekom Slovenije odigral že 79 tekem, med strelce pa se je vpisal osemkrat. V dresu Olimpije je dosegel nekaj znamenitih zadetkov. Ko je zadel v polno 22. maja 2013 na Bonifiki, Ljubljančani pa so premagali Koper (1:0), je odpravil dolgoletni urok, ki je preprečeval zmajem zmago ob gostovanju na Obali.

Med strelce se je vpisal tudi na lanski prijateljski tekmi s Chelseajem (1:3) v prepolnih Stožicah, v prejšnji sezoni je zatresel mrežo Maribora na razburljivem derbiju v Ljudskem vrtu (3:3), v tej sezoni pa dosegel štiri zadetke. Po dvakrat je premagal vratarja Gorice in Krškega. Dočakal je celo vpoklic selektorja članske izbrane vrste Srečka Katanca in z najboljšimi slovenskimi nogometaši opravil nekaj skupnih treningov.

Ne spreglejte