Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
29. 4. 2015,
14.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija večni derbi Prva liga Telekom Slovenije Ljudski vrt

Sreda, 29. 4. 2015, 14.48

8 let

Spomin na enega najboljših (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Danes se bosta v Ljudskem vrtu spopadla Maribor in Olimpija. Ko sta se večna tekmeca nazadnje udarila v mestu ob Dravi, je javnost spremljala enega najbolj razburljivih derbijev vseh časov. Preverite!

Četrtega oktobra 2014 sta Maribor in Olimpija največji praznik slovenskega klubskega nogometa obogatila s privlačno in atraktivno tekmo, ki je postregla s kar šestimi zadetki in številnimi preobrati. Čeprav so vijolice veljale za absolutnega favorita, njihovi navijači pa častili zgodovinski preboj v skupinski del lige prvakov, je začetek srečanja pripadel gostom iz prestolnice.

Črnogorec Marko Vukčević je za vodstvo potreboval le nekaj minut, vratar Maribora Jasmin Handanović pa je moral drugič po žogo v svojo mrežo že v 11. minuti, ko je velemojstrski zadetek dosegel Andraž Šporar. Z neubranljivim udarcem je skoraj razparal mariborsko mrežo, zadetek pa proslavil z napenjanjem mišic v slogu Maria Balotellija. Ljudski vrt je obmolknil. Niti v najhujših sanjah ni pričakoval, da bodo vijoličasti ljubljenci tako kmalu zaostajali za dva zadetka.

Mariborčani so se hitro vrnili od mrtvih

Šok ni trajal dolgo. Najprej je spretni Francoz Jean-Philippe Mendy znižal zaostanek na 1:2, po dobrih 20 minutah pa je ljubljanska obramba klonila še drugič. Za izenačenje je poskrbel nekdanji reprezentant Marko Šuler. Dvoboj, poln priložnosti in atraktivnih potez, je upravičil sloves največjega nogometnega praznika, Olimpija pa je izjemen prvi polčas kronala z novim vodstvom. Nik Kapun je poskrbel za vodstvo s 3:2.

Strelski festival se je v drugem polčasu prekinil, Šporar pa je zamudil priložnost, da bi postal junak srečanja, saj je zapravil nekaj izjemnih priložnosti. Podobno velja tudi za nekaj njegovih soigralcev. Gostom se je nenatančnost pred Handanovićevimi vrati maščevala v izdihljajih srečanja, ko je za neodločen rezultat poskrbel domači kapetan Marcos Magno Morales Tavares.

Ljudski vrt si je oddahnil, saj je Maribor ostal neporažen, Ljubljančani pa so še dolgo objokovali priložnosti. Na pladnju so imeli veličastno zmago v Mariboru, nato pa prejeli tretji zadetek ob najbolj neprimernem času. Končalo se je s 3:3, občinstvo je zaploskalo enemu najboljših in najbolj izenačenih večnih derbijev v zgodovini 1. SNL, ki sta ga z bučnim aplavzom nagradili obe navijaški skupini. Bo danes ob 17. uri podobno?

Ne spreglejte