Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 2. 2009,
13.24

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 18. 2. 2009, 13.24

8 let, 2 meseca

SPINS: enotna podpora Ivanu Simiču

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Boj za predsedniški stolček na Nogometni zvezi Sloveniji (NZS) bo odločen v petek. Svoje stališče so preko sindikata SPINS podali tudi prvoligaški nogometaši. Nagibajo se k programu Ivana Simiča.

Program Tugomirja Frajmana naj bi po besedah predsednika SPINS igralce in sindikat omenjal le v eni alineji, nikjer pa ne povzema prav nobene izmed predlaganih zahtev in rešitev omenjenega sindikata. ''Zaradi številnih zadržkov z njegove strani ni prišlo niti do osebnega sestanka. Nogometaše je bolj prepričal program Ivana Simiča, ki je vselej izkazoval pripravljenost upoštevanja predlogov SPINS, slednji pa temeljijo na primerih dobrih praks iz tujine. Pred kratkim smo mu posredovali nekatere izmed naših zahtev, od katerih jih je nekaj celo zapisal v svojem programu, o vseh drugih pa je izrazil pripravljenost za dialog,'' je povedal Dejan Stefanović in razkril vsebino zahtev SPINS-a do novega predsednika NZS.

Končno garancijski sklad?

Kandidat Simič naj bi se načelno že strinjal z uvedbo neodvisne enostopenjske Arbitraže NZS za vse ravni lig v sporih med klubi in igralci (ti. Komisija za status) v skladu z zahtevami Mednarodne nogometne zveze (FIFA) ter pravilnikom o delovanju te arbitraže. Luč sveta naj bi ugledal garancijski sklad 1. in 2. SNL. Predlog je, da bi vsak klub 1. SNL (vključno s SPINS) na začetku vsake tekmovalne sezone prispeval 10.000 evrov, klubi 2. SNL polovico manj, NZS pa 50.000 evrov. Tu je še enotna pogodba za vse profesionalne igralce, ki jo potrdi in predpiše NZS, ureditev nezgodnega zavarovanja za profesionalne nogometaše, popolna odprava odškodnin za amaterske prestope (po zgledu Hrvaške in drugih držav EU), pri čemer se ne govori o odpravi nadomestil za vzgojo nogometašev, ki do 23. leta starosti ostanejo, skupen nastop proti Vladi RS za ureditev statusa poklicnih športnikov in ustanovitev posebnega poklicnega sklada športnikov RS ...

Brez formalnega vpliva na odločitev

''Slovenski profesionalni nogometaši v 1. SNL so se iz navedenih razlogov in po samostojnih posvetih v vseh klubih 1. SNL odločili za enotno podporo Ivanu Simiču za novega predsednika NZS. Čeprav nimamo nobenega formalnega vpliva na odločitev o predsedniku NZS, pa nogometaši kot glavni podporni steber slovenskega nogometa in s polno odgovornostjo trdimo, da bi bila vsaka druga odločitev v nasprotju z interesi slovenskih nogometašev in bi zavrla razvoj slovenskega nogometa,'' je obrazložil Stefanović, ki bo z zanimanjem spremljal razplet petkovih volitev.

Ne spreglejte