Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 9. 2017,
22.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Wanda Metropolitano Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak Real Madrid Barcelona špansko prvenstvo

Nedelja, 17. 9. 2017, 22.45

6 let, 7 mesecev

Špansko prvenstvo, 4. krog

Real s težkega gostovanja s polnim plenom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Atletico Malaga Wanda Metrpolitano | Foto Reuters

Foto: Reuters

Atletico Jan Oblaka jev 4. krogu španskega prvenstva premagal Malago in uradno odprl svoje novo domovanje. Na otvoritveni slovesnosti je bil prisoten tudi španski kralj Felipe, velik navijač Colchonerosov. Vodilna Barcelona je z velikimi težavami v gosteh ugnala Getafe in zadržala popoln izkupiček. Real pa je v nedeljo slavil v San Sebastianu in končal niz Real Sociedada.

Atletico se je v soboto uradno z legendarnega stadiona Vicente Calderon, ki je stal ob bregu reke Manzanares skoraj v centru mesta, preselil v vzhodni del Madrida na štadion Wanda Metropolitano, ki sprejme 68 tisoč navijačev. Na prvi tekmi je bil poln do zadnjega mesta, rdeče-beli pa so z zadetkom Antoina Griezmanna premagali Malago z 1:0. Jan Oblak je ponovno, že tretjič zapored, ostal nepremagan.

Kakšen je nov štadion Atletica?

Fotogalerija
1 / 14

Real tokrat brez napak

Težko delo je čakalo Real, ki še vedno ni moglo računati na kaznovanega Cristiana Ronalda. Beli balet je po dveh zaporednih ligaških remijih za vodilno Barcelono zaostalal že štiri točke, zato si novega spodrsljaja ni smel privoščiti. In si ga ni. Beli balet je na tekžekm gostovanju premagal Real Sociedad in se priključil zgodnjemu domu lestvice.

Barcelona je v dvoboj z Getafejem vstopila kot velika favorit. Lionel Messi in druščina lovijo peto zaporedno zmago v vseh tekmovanjih. V konici napada se je v začetni enajsterici znašel atomski trojček LOL, ki sta ga poleg Lea Messija sestavljata še francoski novinec Ousmane Dembele in Urugvajec Luis Suarez.

Brez Dembeleja vsaj tri mesece

Na igrišču so bili skupaj le do 28. minute, nato pa je nekdanji as Borussie Dortmund, za katerega je Barcelone poleti odštela več kot 100 milijonov evrov, odšepal z igrišča. Poškodoval si je stegensko mišico, preiskave pa so pokazale, da ga ne bo na zelenicah vsaj tri mesece. To ni bil edini šok, ki so ga doživeli Katalonci v predmestju Madrida. Deset minut pozneje so prejeli zadetek. Getafe je osrečil Japonec Gaku Šibasaki.

Veselje Barcelone, ki je prišla do zmage šest minut pred koncem rednega dela po zaslugi atraktivnega zadetka Paulinha. | Foto: Reuters Veselje Barcelone, ki je prišla do zmage šest minut pred koncem rednega dela po zaslugi atraktivnega zadetka Paulinha. Foto: Reuters

V drugem delu je v 62. minuti za izenačenje poskrbel Suarez, a ne Urugvajec, temveč Denis Suarez. Španec, nekdanji nogometaš Villarreala, je izenačil na 1:1, nato pa je za popoln preobrat poskrbel Paulinho. Brazilec, ki se je poleti preselil v Katalonijo iz Kitajske, je postavil končni rezultat 2:1.

Lestvica:

  1. Barcelona 4 tekme – 12 točk
  2. Sevilla 4 – 10
  3. Real Sociedad 4 – 9
  4. Real Madrid 4 – 8
  5. Atletico Madrid 4 – 8
  6. Athletic Bilbao 4 – 7
  7. Villarreal 4 – 6
  8. Levante 4 - 6
  9. Valencia 4 - 6
  10. Leganes 4 - 6
  11. Las Palmas 4 - 6
  12. Betis 4 - 6
  13. Eibar 4 – 6
  14. Getafe 4 - 4
  15. Girona 4 – 4
  16. Celta Vigo 3 – 3
  17. Deportivo la Coruna 4 – 1
  18. Espanyol 3 – 1
  19. Malaga 4 – 0
  20. Alaves 4 - 0

Najboljši strelci:

5 - Messi (Barcelona)
3 - Gomez (Celta), Juanmi (Real Sociedad)
2 - ...

Ne spreglejte