Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
14. 6. 2017,
15.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,45

Natisni članek

kbm nogometna tržnica Alvaro Morata Romelu Lukaku James Rodriguez Antoine Griezmann Victor Lindelöf

Sreda, 14. 6. 2017, 15.30

6 let, 7 mesecev

Nogometna tržnica

Alvaro Morata blizu selitve na Old Trafford

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,45
Alvaro Morata | Foto Reuters

Foto: Reuters

V prvi polovici evropske nogometne tržnice smo videli že nekaj dragih prestopov. Po silovitem začetku Manchester Cityja, ko je v nekaj dneh za dve okrepitvi zapravil 90 milijonov evrov, je štafetno palico prevzel AC Milan. Italijanski velikan je za štiri okrepitve porabil 82 milijonov evrov. Po Francku Kessieju, Ricardu Rodriguezu, Mateu Musacchiu je kot zadnji v Milano za 38 milijonov evrov prišel še napadalec Porta Andre Silva.

Rokave je zavihal tudi Manchester United, ki ga že od začetka prestopnega roka povezujejo s skoraj vsakim igralcem. V resnici naj bi lovil štiri tarče, eno pa je že pokril. Za sodelovanje se je dogovoril s švedskim branilcem Victorjem Lindelöfom, ki se je na Old Trafford iz Benfice preselil za 35 milijonov evrov, po pisanju številnih španskih in italijanskih medijev pa so rdeči vragi ujeli tudi zavrnjenega otroka Reala Alvara Morata.

Španski napadalec se je pisanju Cadena Ser že dogovoril za prestop, manjka le še dogovor v višini odškodnine med obema kluboma. Tukaj bi se morda še lahko zapletlo, saj Real ne zahteva nič manj kot 90 milijonov evrov in dodaja, da nimajo potrebe po prodaji napadalca in se jim ne mudi. United na drugi strani ponuja ''le'' 60 milijonov evrov.

Griezmann se je umaknil s tržnice

Antoine Griezmann bo vsaj še eno sezono nosil dres Aletica. | Foto: Reuters Antoine Griezmann bo vsaj še eno sezono nosil dres Aletica. Foto: Reuters Zvezdnik Atletica Antoine Griezmann, ki bi lahko bil zvezda tega prestopnega roka, se je s podaljšanjem pogodbe z Madridčani do leta 2022 umaknil s tržnice.

''Odkar sem prišel k Atleticu, sem dal vse od sebe za klub, svoje soigralce in trenerje. Vesel sem, da bom lahko naslednje leto spet tukaj,'' je ob podpisu nove pogodbe dejal francoski zvezdnik, ki je ob tem dobil tudi povišico, njegova odkupna klavzula pa ostaja enaka – 100 milijonov evrov.

Arsenal gre na vse ali nič

V sredo je Bild poročal, da je Bayern v Juventus za 40 milijonov prodal odpisanega Douglasa Costo. Prestop še ni uraden, a naj bi bilo vse zelo blizu tega. Selitev Brazilca je strah v kosti nagnala navijačem Arsenala, saj bi lahko izpraznjeno mesto v konici bavarskega napada lahko pomenil odhod Alexisa Sancheza v München.

Bayern si že dolgo želi čilskega zvezdnika, na Allianz Areno ga je vabil tudi reprezentančni kolega Arturo Vidal in nič čudnega ne bi bilo, če bi najboljši igralec topničarjev zares zapustil London.

Kylian Mbappe je velika želja Arsenala in Reala. | Foto: Reuters Kylian Mbappe je velika želja Arsenala in Reala. Foto: Reuters

Pri Arsenalu se zdi, da si bolj kot zadržati Sancheza želi v svoje vrste zvabiti 18-letnega francoskega čudežnega dečka Kyliana Mbappeja, za katerega Monaco želi več kot 100 milijonov evrov. Topničarji imajo v boju zanj hudo konkurenco pri Realu, kot že rečeno, pa imajo vsaj na papirju več možnosti Londončani, saj mu lahko v primerjavi z belim baletom zagotovijo prvo postavo.

Kam bo odšel Kylian Mbappe?

  • V Real.
    25,65 %
    157 glasov
  • V Arsenal.
    19,61 %
    120 glasov
  • Ostal bo pri Monacu.
    54,74 %
    335 glasov
Oddanih 612 glasov

Po Bosancu še Turek?

Arsenal naj bi se zanimal še za nakup Francozov Thomasa Lamarja in Alexandreja Lacazetteja, po nekaterih virih pa so se tudi dogovorili z napadalcem Barcelone Ardo Turanom. Višina odškodnine naj bi se gibala okoli 30 milijonov evrov. Na Emirates je v tem prestopnem roku brez odškodnine iz vrst Schalkeja že prišel bosanski reprezentant Sead Kolašinac.

Romelu Lukaku se bo kot vse kaže preselil nazaj na Stamford Bridge, kamor je prišel leta 2011, a za modre zbral le 15 nastopov. | Foto: Reuters Romelu Lukaku se bo kot vse kaže preselil nazaj na Stamford Bridge, kamor je prišel leta 2011, a za modre zbral le 15 nastopov. Foto: Reuters

Kaj pa Lukaku in Rodriguez?

Tako za Romeluja Lukakuja kot tudi Jamesa Rodrigueza se močno zanima angleški prvak Chelsea. Everton za robustnega belgijskega napadalca ne zahteva nič manj kot 100 milijonov evrov, Real pa za Kolumbijca 80 milijonov evrov, kar je po poročanju medijev za Londončane preveč.

Modri po odhodu Diega Coste nujno potrebujejo napadalca, zato bi se lahko zgodilo, da se bodo spustili v vrtoglav nakup Lukakuja, Rodrigueza pa bodo prepustili konkurenci. Nad Kolumbijcem naj še ne bi obupal niti United, omenjajo pa tudi PSG, ki je kot edini pripravljen ugoditi začetni zahtevi španskega prvaka.

Najdražji uradni prestopi v poletnem prestopnem roku (2017/18):

1. Bernardo Silva (iz Monaca v Man City) – 50 milijonov evrov

2. Corentin Tolisso (iz Lyona v Bayern) - 41,5 milijona evrov

3. Ederson (iz Benfice v Man City) – 40 milijonov evrov

4. Andre Silva (iz Porta v AC Milan) – 38 milijonov evrov

5. Victor Lindelöf (iz Benfice v Man Utd) – 35 milijonov evrov

6. Youri Tielemans (iz Anderlechta v Monaco) – 25 milijonov evrov

Ne spreglejte