Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
14. 8. 2017,
10.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

1

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Antoine Griezmann Neymar Manchester United PSG

Ponedeljek, 14. 8. 2017, 10.23

6 let, 6 mesecev

Antoine Griezmann na izhodnih vratih?

Slovo Oblaka lahko Atletico pahne v težave

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

1

Vroče Atletico Jan Oblak | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak se spogleduje z rekordnim prestopom. PSG za prvega čuvaja mreže Atletica ponuja 100 milijonov, kolikor znaša odkupna klavzula v pogodbi 24-letnega Škofjeločana. Po stopinjah Oblaka bi lahko šel tudi najboljši strelec rdeče-belih Antoine Griezmann.

Ko je madridski Atletico prejšnji mesec začel poletne priprave v Mehiki, nogometaši španskega velikana pa si krajšali čas ob različnih športih, sta Jan Oblak in Antoine Griezmann uživala ob igranju košarke. Škofjeločan je včasih treniral košarko, v kateri uživa njegova starejša sestra Teja Oblak, prodorna slovenska reprezentantka, Francoz pa je goreč ljubitelj profesionalne košarkarske lige NBA, v kateri navija za moštvo New York Knicks.

Oblak ni podaljšal pogodbe

Neymar (v sredini) je že zapustil špansko prvenstvo. Bo Oblak (desno) postal njegov soigralec v Parizu, nov klub pa si našel tudi Antoine Griezmann? | Foto: Reuters Neymar (v sredini) je že zapustil špansko prvenstvo. Bo Oblak (desno) postal njegov soigralec v Parizu, nov klub pa si našel tudi Antoine Griezmann? Foto: Reuters Ko sta se kratkočasila pod košema, se navijačem rdeče-belih niti pod razno ni sanjalo, da bi lahko kmalu ostali brez dvojca, ki je v načrtih trenerja Diega Simeoneja označen kot eden največjih bogastev Atletica. Mesec dni pozneje je položaj nekoliko drugačen. Navijači so zaskrbljeni.

Parižani so resno vrgli lovke na Oblaka, ki ga želijo pripeljati na Park princev, Atleticu pa izplačati visoko odškodnino v vrednosti 100 milijonov evrov. Slovenec se otepa podaljšanja pogodbe z Atleticom. Zdajšnja mu poteče leta 2021, če pa bi sledil korakom zvezdniškim soigralcev Kokeja, Saula Nigueza in Griezmanna, ki so to poletje ponovno segli v roke s klubskim vodstvom, bi poskrbel za še višjo odkupno klavzulo.

Potem bi moral PSG plačati Atleticu bistveno več kot 100 milijonov evrov. Omenjalo se je, da madridski klub, ki se seli na nov štadion Wanda Metropolitano, namerava Oblakovo klavzulo povzdigniti na 150 milijonov evrov. Oblak s posrednikom Miho Mlakarjem, ki se je konec tedna mudil v francoski prestolnici, (še) ni podaljšal pogodbe z Atleticom. Če bi se preselil v Pariz, bi postal svetovni rekorder med vratarji. Še nikoli ni noben klub za igralca, ki stoji na vratih, plačalo tako mastno odškodnino.

Griezmann naprej zavrnil Manchester United, zdaj ...

Francoz Antoine Griezmann je najboljši napadalec Atletica. | Foto: Reuters Francoz Antoine Griezmann je najboljši napadalec Atletica. Foto: Reuters Atletico bi z izgubo Oblaka resda napolnil klubsko blagajno, hkrati pa v kadrovskem smislu doživel še en udarec. Zaradi kazni Mednarodne nogometne zveze (Fifa) je že tako v nehvaležnem položaju, saj to poletje ne sme kupovati novih igralcev. Tako bi ga prizadela vsaka izguba nezamenljivega igralca. Po Oblaku pa bi lahko Atletico zapustil tudi Griezmann!

Najboljši nogometaš lanskega evropskega prvenstva v Franciji, kjer je z galskimi petelini osvojil naslov podprvaka, bi lahko po poročanju španskega nogometnega tednika Don Balon kmalu zaigral na druge strune. Ko ga je poleti v svoje vrste vabil Manchester United, se je zahvalil ponudbi in podaljšal zvestobo z Atleticom. Navijači so v potezi prepoznali veliko spoštovanje in ljubezen do kluba.

Zamenjava za Neymarja?

Romelu Lukaku že navdušuje v rdečem dresu. | Foto: Reuters Romelu Lukaku že navdušuje v rdečem dresu. Foto: Reuters Tokrat bi se lahko premislil. Vodstvu je namignil, da bi lahko v primeru prodaje Oblaka zapustil klub. Kdo bi ga lahko kupil? Rdeči vragi so vprašanje prvega napadalca že rešili z nakupom Belgijca Romeluja Lukakuja, za katerega so Evertonu odšteli 85 milijonov evrov, a Jose Mourinho vseeno ne bi skrival veselja, če bi lahko na Old Trafford pripeljal 26-letnega Griezmanna.

Bi se pa lahko za usluge Francoza zanimala Barcelona, ki po odhodu Neymarja še ni našla primernega kandidata za naslednika v zvezdniški zasedbi napada.

Če bi jo okrepil Griezmann, donedavni tekmec Kataloncev, bi se vrednost delnic Barcelone povzpela v nebo. Drugače pa bi bilo v Madridu, saj bi Atletico ostal brez dveh ljubiteljev košarke, ki spadata v sam nogometni vrh.

Ne spreglejte