Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 7. 2017,
11.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,58

Natisni članek

Teja Oblak Mehika Diego Simeone Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak

Torek, 25. 7. 2017, 11.00

6 let, 6 mesecev

Jan Oblak in Atletico na pripravah v Mehiki

Oblak v Mehiki blesti pod košarkarskimi obroči

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,58

Slovenski nogometni vratar Jan Oblak je z Atleticom na pripravah v Mehiki, kjer bo v noči na sredo odigral prijateljsko tekmo v Toluci. Škofjeločan, ki naj bi v kratkem podaljšal sodelovanje s španskim velikanom, si med pripravami krajša čas tudi z igranjem košarke. Šport, v katerem blesti njegova sestra Teja, obožuje od mladih nog.

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak se na novo sezono, v kateri želi z Atleticom naskakovati najvišje cilje, pripravlja v Mehiki. | Foto: Reuters Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak se na novo sezono, v kateri želi z Atleticom naskakovati najvišje cilje, pripravlja v Mehiki. Foto: Reuters

Španski klubski velikan se je odločil, da bo začetni del priprav, ki je posvečen zlasti nabiranju fizične moči, opravil v Mehiki. Izbranci Diega Simeoneja se bodo v noči na sredo predstavili ljubiteljem nogometa v Toluci. Ob 3. uri zjutraj po slovenskem času bodo odigrali prijateljsko tekmo z Deportivom iz Toluce.

Oblak med največjimi zvezdniki Atletica

Mehiški klub praznuje stoti rojstni dan in je presrečen, da bo lahko častitljivo obletnico popestril z evropskim velikanom. Mehiški prireditelji so navdušeni, da bodo pri njih gostovali Los Colchoneros, med igralci, ki bodo nastopili, pa so izpostavili štiri imena. Urugvajca Diega Godina, Španca Fernanda Torresa, Francoza Antoina Griezmanna in Slovenca Jana Oblaka, ki spada med najboljše vratarje na svetu.

Prihod Atletica v Mehiko:

Škofjeločan še ni podaljšal zvestobe rdeče-belim, a so navijači Atletica prepričani, da bo to storil v kratkem in sledil korakom soigralcev Kokeja, Saula Nigueza in Griezmanna. Ti so v zahtevnem obdobju, ko madridski klub zaradi kazni Mednarodne nogometne zveze (Fifa) to poletje ne sme kupovati novih igralcev, ostali zvesti Simeoneju.

Oblak kmalu na delu v Nemčiji

Oblaka, enega najbolj cenjenih vratarjev na svetu, si želi v svojih vrstah videti nekaj bogatih evropskih klubov, a je možnost, da bi do konca avgusta, ko se bo končal prestopni rok, zamenjal klub, vse manjša.

Potovanje Atletica v Mehiko:

Atletico se bo po pripravah v Mehiki vrnil v Evropo, kjer ga čaka nastop na močnem pripravljalnem turnirju, pokalu Audi v Nemčiji, kjer bodo nastopil tudi Liverpool, Napoli in Bayern München.

Teja Oblak: Jan je tudi dober košarkar

Nogometaši Atletica si med pripravami v Mehiki krajšajo čas tudi z igranjem košarke. Zlasti takrat, ko naletijo na slabo vreme. Rdeče-beli so na družbenem omrežju zapisali, da je na parketu največ mojstrstva pokazal prav 24-letni Oblak. To nikakor ne čudi, saj se je v mladosti rad podil po parketu. O tem je pred meseci v Sobotnem intervjuju spregovorila tudi njegova starejša sestra Teja Oblak.

"Lahko povem, da je bil Jan tudi dober košarkar. Ima roko. O tem ni dvoma. Zelo uspešno je igral tudi v tedanji Šolski košarkarski ligi," je o bratu, ki je prve članske nogometne korake storil pri ljubljanski Olimpiji, dejala Teja. Jan je stiskal pesti za njo na nedavnem evropskem prvenstvu za košarkarice, svoje košarkarsko znanje pa dokazoval pred očmi soigralcev v Mehiki. Atletico je zapisal, da sploh ni bil slab.

Ne spreglejte