Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 4. 2011,
19.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Real Madrid Tottenham Inter Schalke Manchester United Chelsea Barcelona

Ponedeljek, 4. 4. 2011, 19.00

8 let

Slovo branilca naslova, "el clasico" v polfinalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na povratnih četrtfinalnih tekmah nogometne lige prvakov smo dobili še zadnja potnika za polfinale. Schalke je izločil Inter, Real Madrid pa pričakovano Tottenham. V polfinalu še Barcelona in Man Utd.

V Gelsenkirchnu, kjer je bil v vlogi glavnega sodnika Slovenec Damir Skomina, sta bili mreži nedotaknjeni vse do 45. minute, ko je tik pred odhodom na premor za veselje domačinov poskrbel Raul. Slednji je tako branilcem naslova z zadetkom pokopal dokončne upe za morebiten čudežni preobrat in preboj v polfinale. Toda vodstvo domačinov ni trajalo dolgo, saj je na začetku drugega polčasa za izenačenje poskrbel Thiago Motta. A to ni pomenilo ničesar, saj je Inter visoko izgubil že na prvi tekmi, poleg tega pa so Nemci vodstvo povišali v 81. minuti, ko je po podalji strelca prvega gola v polno zadel Benedikt Höwedes. Nemci so tako poskrbeli za presenečenje in branilce naslova izločili iz tekmovanja.

Na drugi sredini tekmi v Londonu, kjer je gostoval Real Madrid, zadetkov nismo videli v prvih 45 minutah. Za edini gol na tekmi je v drugem delu igre poskrbel Cristiano Ronaldo, ki je tako potrdil premoč in napredovanje Madridčanov v polfinale. V slednjem bomo tako priča pravi poslastici, saj se bodo varovanci Joseja Mourinha za prestižno finalno vozovnico pomerili z Barcelono, v senci velikega spektakla pa se bo Schalke za preboj v finale spopadel z Manchester Unitedom.

Poslastica torkovega večera je potekala na Old Traffordu. Prednost ''rdečih vragov'' je bila po tesni zmagi v Londonu majhna, Chelsea pa je napovedal boj na ''vse ali nič''. V začetni enajsterici Londončanov se ni znašel Didier Drogba, strelski post pa je skušal prekiniti Fernando Torres. V Manchestru je uvodna polovica prvega polčasa minila v premoči gostov (razmerje strelov na gol 6:1), najlepši priložnosti pa sta zapravila Frank Lampard in Nicolas Anelka. V 27. minuti je Old Trafford eksplodiral, Javier Hernandez je po strelu z glavo zatresel mrežo, a je bil Mehičan po mnenju portugalskih delivcev pravice v nedovoljenem položaju. V zaključku polčasa pa je ''Chicarito'' le dosegel zadetek, čeprav so se gostje pritoževali, da se je po podaji Ryana Giggsa znašel v nedovoljenem položaju. Zadnje minute prvega polčasa so postregle z zadetkom tudi v Donjecku. Barcelono je v vodstvo popeljal Lionel Messi in se že z devetim zadetkom v ligi prvakov prebil na vrh najboljših strelcev.

Pri Chelseaju je prišlo med polčasom do menjave v konici napada. Nenevarnega Torresa je zamenjal Drogba, v 60. minuti pa je namesto Anelkaja v igro vstopil še Salomon Kalou. Dodatne težave za Ancelottijevo četo so nastopile v 70. minuti, ko je drugi rumeni karton prejel Ramires in pustil soigralce na cedilu. Žarek upanja za goste je posijal v 77. minuti, ko je rezultat izenačil Drogba, a je že v naslednjem napadu hitri Park Ji-Sung zagotovil Man Utd novo vodstvo. Rezultat se ni več spreminjal, angleška bitka je pripadla Unitedu.

Ne spreglejte