Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 6. 2015,
22.44

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sebastjan Gobec NK Celje

Četrtek, 4. 6. 2015, 22.44

3 leta, 2 meseca

Slovenski rekorder je ugotovil, da ima dovolj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po osemnajstih letih na slovenski prvoligaški sceni in po 488 odigranih tekmah se od aktivnega igranja nogometa poslavlja Sebastjan Gobec, ki je praktično vso svojo kariero igral za NK Celje.

Svojo poslovilno tekmo bo imel 6. julija, ko bo na Areno Petrol gostoval danski FC Kobenhavn, kjer bo v prihodnje igral Benjamin Verbič. Tako se bosta še zadnjič pomerila igralec, ki je absolutni rekorder 1. SNL ter najboljši igralec Prve lige Telekom Slovenije v sezoni 2014/15.

Vsaka zgodba ima svoj začetek in tudi svoj konec, kar velja tudi za 36-letnega Sebastjana Gobca, ki bo v zgodovino slovenskega nogometa in celjskega nogometnega kluba zapisan kot igralec, ki je absolutni rekorder po številu nastopov v najmočnejši slovenski nogometni ligi, ki se je v četrtek, po izjemni sezoni, v kateri so celjski nogometaši osvojili drugo mesto na prvenstveni lestvici in postali pokalni podprvaki, tudi uradno poslovil od aktivnega igranja.

Bočni branilec je v celjskem dresu zbral izjemnih 488 ligaških nastopov, odigral kar 40.521 igralnih minut in dosegel 37 zadetkov. V minuli sezoni je Gobec prevzel posebno vlogo v četi Simona Rožmana, saj je s svojimi neprecenljivimi izkušnjami postal mentor mladim celjskim nogometašem, kljub temu pa je v tem času zbral še 16 nastopov in dosegel zmagoviti zadetek proti Kopru. Ko je bilo moštvu najtežje, je vstopil v igro in s svojo mirnostjo poskrbel za želen zaključek tekem.

"Nobeno slovo ni lahko, še posebej v mojem primeru, ko sem bil del tega kluba skoraj dve desetletji. V tem času je postal nogometni klub Celje moja družina. Z njim sem preživljal lepe in malce manj lepe trenutke, vseeno pa ob pogledu na preteklost v mojih mislih ostajajo le čudoviti trenutki. O slovesu sem razmišljal že lani, a sem se nato ob pogovoru z vodstvom kluba ter tudi s trenerjem Rožmanom odločil, da kariero v malce drugačni vlogi podaljšam še za eno sezono. Nikakor mi ni žal, saj sem bil znova del čudovitega moštva, ki je dihal kot eno. Ta sezona je bila morda najlepša v moji karieri, saj so med vsemi v klubu vladali izjemno dobri odnosi, vse to pa smo nadgradili tudi na igrišču," je ob koncu kariere dejal 36-letni Gobec.

Ne spreglejte