Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 11. 2017,
11.10

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Andrej Dobovičnik futsal euro 2018 futsal

Sreda, 8. 11. 2017, 11.10

6 let, 2 meseca

Priprave slovenske reprezentance v futsalu

Slovenija se uigrava za spektakel, kdo bo v vratih?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
slovenska futsal reprezentanca | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu bo v začetku prihodnjega tedna odigrala dve pripravljalni tekmi s Poljsko. Ponedeljkova tekma se bo v Zagorju ob Savi začela ob 19.15, torkova v Laškem ob 18.30, slovenski nogometaši pa se bodo pod vodstvom selektorja Andreja Dobovičnika zbrali v nedeljo, 12. novembra, v Laškem.

"V tem zadnjem obdobju pred evropskim prvenstvom želim igrati s čim bolj enotno postavo. Bolj ali manj je jasno vse, dve ali tri mesta v ekipi pa so še odprta. Zdaj si želim, da so nosilci z menoj do konca evropskega prvenstva in da nadaljujemo uigravanje ekipe. Na bližnji akciji ne bomo nastopili v polni zasedbi, nekaj dvomov je okoli vratarjev, čeprav se nekako že nakazuje, kdo bi bil lahko prvi vratar, a do evropskega prvenstva je še daleč. Želim biti čim več z igralci, predvsem pa, da so zdravi," je dejal Andrej Dobovičnik.

Poljska je tekmica po meri

Ples kroglic je Sloveniji na Euru 2018 dodelil Srbijo in Italijo. | Foto: Vid Ponikvar Ples kroglic je Sloveniji na Euru 2018 dodelil Srbijo in Italijo. Foto: Vid Ponikvar Nekaj besed je namenil tudi tekmecu, s katerim se bo Slovenija pomerila v Zagorju ob Savi in Laškem: "Poljska je dobra ekipa in v tem trenutku tekmica po meri. Krasi jo čvrsta in agresivna igra, tehnično pa je malce slabša kot Slovenija. A Poljaki so udeleženci evropskega prvenstva in pravi preizkus za nas."

Slovenija bo v začetku leta 2018 na evropskem prvenstvu deležna pomoči domačega občinstva. V skupini se bo pomerila s Srbijo in Italijo. Dve najboljši ekipi bosta napredovali v četrtfinale.

Seznam slovenske reprezentance v futsalu:

Igor Bratić (KMN Oplast Kobarid), Žiga Čeh (Imola, Ita), Kristjan Čujec (FK Dobovec), Alen Fetić (FC Litija), Matej Fideršek (Tommy Split, Hrv), Rok Mordej (FK Dobovec), Igor Osredkar (Makarska, Hrv), Damir Puškar (FK Dobovec), Tilen Štendler (Maccan Prata C5, Ita), Anže Širok (KMN Oplast Kobarid), Denis Totoškovič (FC Litija), Teo Turk (FC Litija) in Nik Zajc (KMN Bronx Škofije).

Ne spreglejte