Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 3. 2010,
16.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 3. 2010, 16.17

8 let

Slovenija brez težav proti Katarju (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenija je na prijateljski tekmi v Mariboru s 4:1 premagala Katar in tako na lep način začela s pripravami na SP. Španci zmagali v Franciji, Argentinci pa v Nemčiji.

Prvi zadetek za Slovenijo pred okrog štiri tisoč gledalci v Ljudskem vrtu je bil dosežen po nesporazumu v katarski obrambi, kar je izkoristil Milivoje Novakovič in po prestreženi podaji zgodaj načel mrežo gostov. Slovenski reprezentanti so napadali tudi v nadaljevanju in premoč je po lepi podaji Andraža Kirma z atraktivnim strelom unovčil branilec Boštjan Cesar. Ravno podajalec pri drugem zadetku Kirm se je štiri minute kasneje tudi sam vpisal med strelce, potem ko je brez težav potisnil žogo v nebranjen gol. Tudi Katar je uspel doseči zadetek in to pred koncem prvega polčasa, ko je Samirja Handanoviča s prostega strela premagal Brazilec Montezine. Nekaj trenutkov kasneje bi lahko zadel še Zlatko Dedič, a je streljal čez gol.

Tudi v drugem polčasu je prva zadela Slovenija. Rezervist Zlatan Ljubijankič je v 66. minuti iztržil enajstmetrovko, a je katarski vratar Burhan ubranil strel Robertu Korenu. Le minuto kasneje je slovenski kapetan Koren po lepi akciji Kekovih izbrancev zatresel vratnico, na srečo pa je bil dobro postavljen Bojan Jokič, ki je dosegel še četrti zadetek. Slovenski selektor je opravil šest menjav, priložnost pa sta dobila tudi debitanta Dejan Kelhar in Alekdander Šeliga. Kljub lepi zmagi, šele prvi po petih zaporednih porazih na priajteljskih tekmah, s 4:1 so imeli slovenski reprezentanti še nekaj obetavnih priložnosti za kakšen zadetek več.

Naslednji zbor reprezentantov bo 18. maja, ko jih čakajo tridnevna testiranja. V Mariboru pa bo 4. junija Sloveniji nasproti stala Nova Zelandija, ki bo prav tako sodelovala na SP v JAR.

Tekmeci Slovenije na mundialu v skupini C Angleži so predvsem po zaslugi dveh zadetkov Petra Croucha s 3:1 strli odpor afriškega prvaka Egipta, Nizozemci pa so uspeli z 2:1 premagati Američane. Tudi Alžirija bo igrala s Slovenijo na SP, a se proti Srbiji ni izkazala, saj je prejela kar tri zadetke.

Zelo zanimivo je bilo tudi v Münchnu, kjer je Nemčija doživela poraz z Argentino, edini zadetek je dosegel Gonzalo Higuain, v Parizu pa sta bila španska junaka David Villa in Sergio Ramos, ki sta zadela že v prvem polčasu.

Ne spreglejte