Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
25. 9. 2012,
13.18

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dragan Čadikovski NK Koper NK Maribor NK Maribor

Torek, 25. 9. 2012, 13.18

3 leta, 5 mesecev

Slovenec Čadikovski: Maribor ne bo več neporažen

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dragan Čadikovski je eden najbolj izkušenih nogometašev v 1. SNL. Mariborčanom čestita za izjemne dosežke, obenem pa napoveduje, da Koprčani premorejo kakovost, s katero jih lahko pahnejo na kolena.

Tridesetletni napadalec, ki je v Sloveniji prvič zaigral že pred dvanajstimi leti, se je nedavno poslovil od makedonskega in srbskega državljanstva. Zdaj je ''le'' še Slovenec, po koncu kariere pa namerava živeti v Celju. Pred tem želi doseči še veliko zadetkov. In nič ne bi imel proti, če bi med strelce vpisal že na sredinem derbiju z Mariborom. ''Zdaj je veliko lažje. Tako meni kot družini,'' je Sportalu v skoraj brezhibnem slovenskem jeziku pojasnil Dragan Čadikovski, ki se je po letih čakanja vendarle znebil oznake nogometnega tujca. V 1. SNL lahko končno nastopa kot slovenski državljan, kar je olajšalo delo tudi koprskemu strokovnemu vodstvu. ''To je bil tudi eden izmed pogojev, da sem sploh lahko zaigral za Koprčane. Hvaležen sem jim za pomoč, pa tudi dobre predstave v tej sezoni.''

V sredo se na Bonifiki odloča prvenstvo. Če bi Mariborčani preskočili še koprsko oviro, bi povečali naskok pred zasledovalci, če pa bi Koprčani izkoristili prednost domačega igrišča in zmagali, bi prednost Milaničeve čete skopnela na pet točk. ''To bo prava tekma. Imamo fenomenalno moštvo, Maribor tudi. Nadejam se zmage. Kar se tiče Maribora, bi mu čestital za krasno zmago nad Panathinaikosom. Ekipa je skupaj že štiri do pet let, je zelo homogena in igra v vrhunski formi. Dokaz več o tem, kako dobri so Mariborčani, sta zaporedna državna naslova ter njihove igre v Evropi. A to pot bi raje govoril o nas. Imamo zelo kakovostno moštvo, v katerem igra veliko izkušenih igralcev. Prepričan sem, da bo kakovost kmalu prišla na površje in da jo bomo v sredo potrdili. Maribor ne bo več nepremagan,'' se nadeja odmevni zmagi, ki bi ''kanarčke'' približala branilcem naslova, hkrati pa poskrbela za dvig optimizma tudi v taborih ostalih zasledovalcev.

Ko je v minuli sezoni, resda le za kratek čas, nosil dres Olimpije, je dosegel dva zadetka. Zatresel je mrežo Maribora in Kopra, klubov, ki sta v desetih krogih tekmovalne sezone 2012/13 zbrala največje število točk. Spomin na 28. avgust 2011, ko so ''vijolice'' še pod vtisom spektakularnega ''škotskega'' preboja v skupinski del lige Europa v Stožicah izgubile z 1:4, je še prisoten. ''Upam, da se bo ta zgodba nadaljevala (smeh). To je bila fenomenalna tekma in vrhunsko vzdušje. Zelo bi bil srečen, če bi bilo kaj podobnega tudi jutri. Opozarjam pa, da je ekipa Maribora zelo čvrsta. Ker je že toliko časa skupaj, se igralci odlično poznajo, kar se vidi tudi na igrišču,'' je Čadikovski pohvalil sredinega tekmeca, zaradi katerega je na njegovem zadnjem ''večnem derbiju'' v izbruhu sreče pretekel skoraj celotno igrišče ter delil veselje z navijači Olimpije.

Če bodo hoteli Koprčani premagati vodilno ekipo, bodo morali zaigrati bolje kot na sobotni tekmi z Aluminijem, ki se je končala brez zadetkov. ''S to ugotovitvijo se povsem ne strinjam. Z Aluminijem smo odigrali odlično tekmo, napadali 90 minut in si priigrali vrhunske priložnosti, a je žal svoj dan imel Tomaž Murko. Aluminij je osvojil točko le po zaslugi svojega vratarja. Pojavljajo se govorice o naši krizi in razočaranju, kar pa ni res,'' je mnenja napadalec, ki je v 1. SNL odigral že 152 tekem ter dosegel 45 zadetkov. Nekdaj je nosil tudi dres mariborskega kluba, ki ga je ohranil v lepem spominu, zdaj želi najboljše Kopru. Še bolj bi bil zadovoljen, če bi se ''kanarčki'' v boj z vedno nevarnim mariborskim napadom podali bogatejši za Mateja Mavriča, a bo moral Pirančan preskočiti derbi zaradi kazni rumenih kartonov. ''Matej je vrhunski igralec in nam bo seveda manjkal, a moramo vedeti, da imamo v obrambni vrsti še veliko kakovostnih kandidatov.'' Koprčani so v drugem krogu remizirali z Mariborom. Gledalci v Ljudskem vrtu niso videli zadetkov. A takrat v gostujoči ekipi ni bilo tudi Čadikovskega ...

Ne spreglejte