Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
15. 11. 2011,
10.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Slaven Bilić Brežice

Torek, 15. 11. 2011, 10.38

8 let

Slaven Bilić: Čatež je naš dom (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pri odmevnih zmagah hrvaške nogometne reprezentance, ki se je nasmiha udeležba na evropskem prvenstvu leta 2012, ima prste vmes tudi Slovenija. ''Kockasti'' se namreč na tekme pripravljajo pri nas.

Sodelovanje med hrvaškimi športniki in hotelskimi uslugami, ki jih ponuja toplo zavetje termalnih razvajanj v Čatežu, traja že tri desetletja. V zadnjih letih so največjega zanimanja deležni nogometni gostje. Hrvaška reprezentanca, v kateri ne manjka zvezdnikov, vrednih tudi po več deset milijonov evrov, se že 12 let na največje tekme pripravlja v Sloveniji. Prizorišča noče menjati, saj se v Posavju počuti odlično. ''Čatež je naš dom. Seveda bi rad videl, da bi imeli tudi na Hrvaškem takšne pogoje, a bi pri nas zelo težko našli mesto, kjer bi lahko računali na takšen mir in dobro pripravo. Mogoče le v kakšnem športnem središču zaprtega tipa,'' razmišlja selektor Slaven Bilić, ki je z vsem, kar ponujata Čatež (hotelske usluge) in Brežice (nogometni štadion), več kot zadovoljen.

Tudi zaradi tega, ker je lahko v Čatežu z izbranci prisoten še na dan srečanja, nato pa le nekaj ur pred začetkom odpotuje v bližnji Zagreb. ''V vseh drugih primerih smo morali na prizorišče potovati dan prej ali pa na dan tekme, pa se je nato znašlo preveč ljudi na istem mestu. Večkrat smo že pohvalili osebje v Čatežu, ki je res fenomenalno. To bom storil tudi sedaj,'' nam je zaupal na ponedeljkovem druženju s predstavniki sedme sile v hotelu Terme. Hotelsko osebje je ponosno na športne goste v ''kockastih'' dresih. ''Navijam tudi za slovensko reprezentanco, a moram priznati, da sem najbolj srečna, ko zmaga Hrvaška,'' je zaupala Vanja Cvetkovič, vodja hotela v Čatežu, ki je ob gostovanjih hrvaške reprezentance zadolžena za to, da se gostom cedita med in mleko. Izmed nekdanjih selektorjev ji je najbolj všeč prav Bilić, ni pa pozabila omeniti tudi uglajenih ''gentlemanskih'' navad Miroslava ''Ćira'' Blaževića. Hrvaške goste je še najbolj presenetila leta 2003, ko so v neposrednem boju za nastop na evropskem prvenstvu leta 2004 izločili slovenske tekmece, a jih je po vrnitvi iz napetega srečanja v Ljubljani v hotelu vseeno čakalo prijetno presenečenje.

Dejanja, ki nazorno priča o tem, kakšna simbioza se je zlila med predstavniki hotela in hrvaško nogometno družino, še danes ne more pozabiti predsednik hrvaške krovne zveze Vlatko Marković in ga venomer rad izpostavlja v javnosti. O odličnem sodelovanju med najboljšimi hrvaškimi nogometaši in hotelom v sklopu Čateških toplic nam je z nasmehom pripovedovala tudi Alenka Mokrovič Pogačar, izvršna direktorica za marketing. Vas zanima, kaj so o tej temi spregovorili vsi trije sogovorniki, hrvaški selektor in predstavnici hotela Terme?

Vabljeni k ogledu video prispevka ...

Ne spreglejte