Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2012,
12.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 8. 2012, 12.11

8 let

Sladko slavje: Mariboru derbi in enajsti naslov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Maribor si je z zmago nad Olimpijo pred domačimi navijači zagotovil enajsti naslov državnega prvaka. Koper je po novi zmagi vse bližje Evropi.

Osrednja tekma 32. kroga je bila seveda v Ljudskem vrtu, kjer je Maribor pred 10.000 gledalci gostil Olimpijo in upal na zmago, ki bi prinesla proslavo enajstega (tretjega zaporednega) naslova državnega prvaka. Vijoličastim je uspelo. Maribor je zmagal z 2:1 in poskrbel za veliko veselico v najbolj nogometnem mestu v Sloveniji. Do naslova je prišel na najlepši možni način – z zmago nad velikim rivalom pred skorajda polnim Ljudskim vrtom. Za Maribor je v prvem polčasu zadel Goran Cvijanović, vodstvo domačinov je poravnal Anej Lovrečič. V drugem polčasu smo videli odprt boj za zmago z obeh strani, sredi drugega dela igre pa je bil pri gostih izključen Matic Fink. Malce za tem je Robert Berić dosegel zadetek, vreden enajste prvenstvene lovorike. Štiri kroge pred koncem prvenstva v Mariboru torej že proslavljajo naslov. Zdaj bodo misli usmerili v finale pokala, v katerem jih čakajo Celjani. Imajo lepo priložnost, da ponovijo uspeh iz minule sezone in pridejo do dvojne krone.

Koprčani se oddaljujejo Domžalčanom

Gorica je po domači zmagi nad Aluminijem praktično že obstala v ligi. Goričani so v zadnjih štirih krogih zbrali osem točk in so v dobri formi. Strahu pred izpadom ni več, medtem ko vse kaže, da se bo Aluminij v najboljšem primeru moral podati v dodatne kvalifikacije, lahko pa se zgodi, da Kidričani izpadejo kar neposredno. Mura se jim je namreč približala na zgolj dve točki zaostanka, potem ko je pred domačimi navijači prišla do zmage nad Celjem z 1:0. In to na kakšen način! Z golom Damjana Boharja v četrti minuti sodnikovega podaljška.

Triglav, ki ga vodi Dušan Kosič, je bil v Domžalah na pragu zmage, a potem v zaključku tekme, ko je bil številčno oslabljen – pri gostih je bil izključen strelec vodilnega gola Vlado Šmit -, prejel gol in se moral zadovoljiti s točko. Koper je visoko s 4:1 zmagal v Velenju in je tako vse bližje tretjemu mestu, ki vodi v Evropo.

Ne spreglejte