Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
17. 12. 2012,
12.47

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Damir Skomina Stožice NK Olimpija NK Olimpija

Ponedeljek, 17. 12. 2012, 12.47

7 let, 12 mesecev

Skomina in Stožice najboljša

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sindikat SPINS je predstavil rezultate glasovanj, ki so jih v jesenskem delu opravili nogometaši 1. SNL. Ocenjevali so delivce pravice ter kakovost igralnih površin. Kdo jih je najbolj navdušil?

Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) je v želji, da bi raven sojenja v prvi slovenski nogometni ligi dosegla kakovost, ki so jo deležni nogometaši v najboljših evropskih ligah, v začetku tekmovalne sezone 2012/13 uvedel glasovanje za ''Sodnika sezone''. Z omenjenim projektom želi spodbuditi sodnike k še bolj zavzetemu in strokovnemu delu. Možnost ocenjevanja so prejeli vsi nogometaši, ki so nastopili v jesenskem delu 1. SNL. Na vseh odigranih srečanjih so se oprijeli pomoči ''osnovnošolskih'' ocen, v poštev ni prišlo le že dvakrat prestavljeno srečanje med Rudarjem in Mariborom, ki bo odigran šele v spomladanskem nadaljevanju. Med sodniki je najvišjo oceno pridobil Damir Skomina, tudi najbolj uveljavljen slovenski mednarodni sodnik. Tekme 1. SNL je sodilo dvajset različnih delivcev pravice.

Ocenjevala se je tudi kakovost igralnih površin. SPINS želi z uvedbo omenjenega projekta spodbuditi nogometne klube oziroma vzdrževalce zelenic k še bolj zavzetemu in strokovnemu delu. Projekta, ki je že prvo sezono prinesel pozitivne odzive, se je lotil po vzoru nekaterih tujih nogometnih sindikatov, kjer je ocenjevanje igralnih površin s strani nogometašev, že dobro ustaljena praksa. V glasovanje so aktivno vključeni nogometaši (kapetani oziroma predstavniki gostujočih ekip), ki so vsekakor najbolj pristojni za podajanje ocene o kakovosti travnate površine.

Najvišjo povprečno oceno je prejela zelenica na ljubljanskem štadionu v Stožicah, za katero skrbi zavod Šport Ljubljana. Ljudski vrt, kjer je doma jesenski prvak in branilec državnega naslova NK Maribor, se je s svojo zelenico uvrstil šele na osmo mesto. Slabši oceni od mariborskega sta prejeli le še igralni površini v Novi Gorici in Murski Soboti.

Ne spreglejte