Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
5. 4. 2016,
11.19

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

disciplinski sodnik NZS NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Koper Prva liga Telekom Slovenije NK Celje Blaž Vrhovec

Torek, 5. 4. 2016, 11.19

6 let, 7 mesecev

Pokesal se je, a bo vseeno počival na dveh tekmah

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Novopečeni članski reprezentant Blaž Vrhovec se bo zaradi rdečega kartona, ki ga je prejel na gostovanju v Velenju, hladil na dveh tekmah. Navijači Maribora in Olimpije so poskrbeli za novo denarno kazen in osiromašili blagajni vodilnih klubov Prve lige Telekom Slovenije.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Roman Rogelj je sporočil, da bo kapetan Celja Blaž Vrhovec po izključitvi na gostovanju pri velenjskem Rudarju (0:2) počival na dveh tekmah. Novopečeni slovenski članski reprezentant, ki je pod vodstvom Srečka Katanca debitiral na srečanju z Makedonijo, nato pa odigral še drugi polčas dvoboja v Belfastu s Severno Irsko, je v Velenju prejel rdeči karton zaradi žaljenja sodnika. Ko je delivec pravice Nejc Kajtazović še drugič na šaleško-savinjskem derbiju pokazal na belo točko v prid gostiteljem, je Vrhovec izgubil živce in glasno protestiral.

"Žal mi je, da sem zaradi svoje reakcije ob prejetem rdečem kartonu svoje moštvo pustil na cedilu. Vsekakor ne bi smel tako impulzivno reagirati, bolj bi moral brzdati svoja čustva. V tistem trenutku sem bil zares jezen, saj smo bili vseskozi boljši tekmec, a sta se nam zgodili dosojeni enajstmetrovki, iz katerih smo znova prejeli zadetka in bili tako nesrečno poraženi. Glavnemu sodniku sem se po srečanju takoj opravičil za svoje proteste. Še enkrat bi rad poudaril, da se zavedam, da sem reagiral napačno," se je po tekmi pokesal Vrhovec. 

Disciplinski sodnik je njegovo opravičilo upošteval kot olajševalno okoliščino. Brez nje bi bila kazen še hujša, tako pa bo Ljubljančan primoran preskočiti dve tekmi celjskega kluba, ki se mu obeta krčevit boj za obstanek v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Celjani bodo zaradi nešportnega vedenja več igralcev, prejeli so štiri rumene in rdeči karton, plačali še 300 evrov.

Športni direktor o kapetanovem izbruhu jeze: Moral bi biti bolj previden

Športni direktor Celja Sebastjan Gobec je ob tem dodal: "Blaž je v vlogi kapetana moštva kot prvi odgovoren za komunikacijo s sodnikom med tekmo. Vsekakor je ob odločitvi za enajstmetrovko želel zaščititi moštvo in svoje soigralce, a tega nikakor ni storil na pravi način. Njegova reakcija ni opravičljiva, moral bi biti bolj previden, česar se Blaž zaveda tudi sam. Bi pa rad poudaril, da ga vsekakor razumemo, da je bil nezadovoljen z dosojenim, saj smo mnenja, da je bila odločitev za enajstmetrovko zelo stroga. Posnetek pove vse, kot že nekajkrat v tej sezoni. Verjamemo in upamo, da so te situacije zgolj nesrečno naključje," je poudaril rekorder 1. SNL po številu nastopov, ki je vrsto let pri Celju nosil kapetanski trak.

Navijači Maribora so v Novi Gorici prižigali pirotehnična sredstva. | Foto: Navijači Maribora so v Novi Gorici prižigali pirotehnična sredstva.

Navijači Maribora in Olimpije so ponovno poskrbeli za visoko denarno kazen. Privrženci vijolic so na gostovanju v Novi Gorici prižigali bakle, klub pa bo moral ob upoštevani predkaznovasti plačati 1.100 evrov. Podobno velja za navijače vodilnega kluba iz Ljubljane, ki so na gostovanju v Novem mestu prižigali bakle na tribuni, eno pa odvrgli na atletsko stezo. Ob upoštevani predkaznovanosti bodo morali zmaji poravnati 1.050 evrov. 

V žep bodo morali seči tudi Koprčani. Na gostovanju v Zavrču so osvojili tri točke, a tudi prejeli štiri rumene in rdeči karton, tako da jih čaka 300 evrov kazni. Branilec Koprčanov Luka Batur bo zaradi izključitve, prislužil si jo je po prekršku nad igralcem Zavrča, ki se je znašel v čistem položaju pred vrati primorskih kozličkov, počival na eni tekmi.   

 

Ne spreglejte