Olimpiji po žalitvah navijačev izstavili še račun

Nogometaši Olimpije so se z nedeljskega gostovanja v Domžalah vrnili sklonjenih glav, saj so si privoščili že tretji zaporedni poraz v Prvi ligi Telekom Slovenije. Za dodatno slabo voljo vodstva kluba je poskrbel še sklep disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije (NZS) Romana Roglja. Ljubljanski klub bo moral zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev plačati 5.400 evrov.

Navijači Olimpije so na tekmi v Domžalah metali pirotehnična sredstva na igralno površino in atletsko stezo.

Navijači Olimpije so na tekmi v Domžalah metali pirotehnična sredstva na igralno površino in atletsko stezo. Foto: Vid Ponikvar

Prva tekma, ki jo je v sezoni 2016/17 na klopi Olimpije vodil Marijan Pušnik, ni postregla z rezultatskim uspehom za zeleno-bele. Ljubljančani so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili na sosedskem derbiju v Domžalah (0:1) in zaostanek za vodilnim Mariborom povišali na devet točk.

[video: 62123 / ]

V domžalskem Športnem parku se je zbralo 3.500 gledalcev, kar je novi rekordv obisku na tekmah 1. SNL. Čeprav je bila tekma v Domžalah, so na tribunah prevladovali navijači Olimpije. Privrženci navijaške skupine Green Dragons pred in med tekmo ter po njej niso skoparili z žaljivkami na račun športnega direktorja Ranka Stojića, trenerja Marijana Pušnika in zveznega igralca Roka Kronavetra.

NK Olimpija NK Domžale Foto: Vid Ponikvar Zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev (disciplinski sodnik je na podlagi poročila delegata izpostavil žaljivo skandiranje med tekmo, aktiviranje pirotehničnih sredstev na tribuni, metanje pirotehničnih sredstev na igralno površino in atletsko stezo, povzročitev prekinitve tekme) je Olimpijo ob upoštevani predkaznovanosti doletela kazen 5.400 evrov.

Kaznovan je tudi mariborski klub

V žep bodo morali seči tudi Mariborčani. V soboto so v Ljudskem vrtu pozdravili visoko zmago nad Aluminijem (4:1). Navijači vijoličastih so med srečanjem aktivirali dvoje pirotehničnih sredstev, množično prižigali bakle na tribuni, eno baklo pa odvrgli za gol v ograjeni del igrišča. Zaradi omenjenega nešportnega in neprimernega vedenja navijačev bo moral 13-kratni slovenski prvak ob upoštevani predkaznovanosti plačati dva tisoč evrov.

[video: 62126 / ]

Navijači so osiromašili tudi klubsko blagajno velenjskega Rudarja, ki je v soboto ostal brez domačih točk proti Gorici (1:3). Prižigali so bakle na tribuni, zaradi olajševalne okoliščine, pisne izjave kluba, pa kazen znaša ''le'' 150 evrov.

Dvakrat več bodo morali plačati Celjani, ki so na srečanju v Krškem (3:2) prejeli pet rumenih kartonov. Kazen znaša 300 evrov.

Najlepši zadetki 24. kroga:

[video: 62129 / ]

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano