Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
18. 2. 2008,
20.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 18. 2. 2008, 20.56

8 let

Šišič: Tik pred izpolnitvijo otroških sanj

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V torek bodo na sporedu prve štiri tekme osmine finala lige prvakov. Slovenci bomo z zanimanjem spremljali tekmo v Atenah, kjer bo Olympiacos gostil Chelsea. V kadru grške ekipe je tudi Mirnes Šišič.

V prvem delu sezone 2007/08 v ligi prvakov ni bilo niti enega slovenskega nogometaša. V drugi polovici bomo imeli v elitnem evropskem klubskem nogometnem tekmovanju svojega predstavnika v Mirnesu Šišiču. Velenjčan je pot do uspeha začel daleč od slovenske javnosti in se iz popolne anonimnosti prebil med nogometne zvezde v državi evropskih prvakov. ''Pravkar sem prišel z zadnjega treninga, ki smo ga opravili. Trener me je uvrstil v kader, na katerega bo računal na jutrišnji tekmi. Sem med osemnajsterico,'' je skorajda natanko 24 ur pred tekmo med Olympiacosom in Chelseajem, ki se bo na štadionu Georgiosa Karaiskakisa začela ob 21.45 po grškem času, za Sportal dejal hitronogi vezist in dodal: ''Najverjetneje bom tekmo začel na klopi za rezerve in na priložnost upal v drugem polčasu.''

Chelsea je favorit

Olympiacos je do izločilnih bojev v ligi prvakov nazadnje prišel v sezoni 1998/99, ko ga je v četrtfinalu izločil Juventus. Odtlej se Grki niso več prebili iz skupinskega dela, zato navijači zdaj, ko jim je to uspelo, norijo.

''V Atenah vlada obsedeno stanje. Vsi so zelo optimistični. Nas pa evforija vseeno ne sme zanesti. Proti Londončanom bo treba igrati pametno in racionalno. Igrali bomo z zgolj enim napadalcem in čakali na priložnost iz protinapadov. Za nas bi bil dober vsak rezultat, razen poraza,'' je načrte rdeče-belih razkril nogometaš, ki je v Atene prišel v zimskem prestopnem roku. O tekmecu ne želi veliko govoriti. ''Nima smisla. Ve se, kdo in kaj so nogometaši Chelsea. O tem, na koga bo potrebno paziti, je brezpredmetno razpravljati. Praktično vsak igralec, ki nosi dres Londončanov, je zvezda svetovnega nogometa. Morali bomo igrati ekipno in dati vse od sebe,'' je dejal 26-letnik.

Najboljši navijači na svetu

Če ne bo dobil priložnosti za igro, ne bo bil preveč razočaran. ''Ne. Zakaj bi bil? V bližnji prihodnosti nas čaka veliko tekem in prepričan sem, da bom dobil še veliko priložnosti. Res je, da večino tekem začnem na klopi, a skorajda na vseh igram, zato sem zadovoljen,'' je bil skromen Velenjčan, a nato vseeno dodal: ''Je pa res, da si zelo želim nastopiti. Nenazadnje sem tudi edini nogometaš v tej sezoni lige prvakov, ki predstavljam Slovenijo. Tudi to je posebna čast. Že kot otrok sem sanjal o tem, da bi nekoč zaigral na takšnih tekmah. Zdaj sem tik pred tem, da se mi to uresniči. Verjetno bom pred spanjem 'vrtel' film in se vrnil v preteklost.''

Chelsea ni izgubil že 15 tekem zapored in se zdi praktično nepremagljiv. ''Vsekakor je favorit, toda ne smemo pozabiti, da smo tudi mi v tej sezoni zelo dobri. Še posebej na domačem štadionu, na katerem nas vzpodbujajo eni izmed najboljših navijačev na svetu. V Atenah ni lahko nobeni ekipi, kar smo letos že pokazali na tekmah proti Laziu, Realu Madridu in Werderju. Ne bomo se predali. Tudi sicer pa verjamem, da Londončani ne bodo preveč napadali, saj verjetno predvidevajo, da bo odločitev padla na Stamford Bridgeu. Vsekakor nas čaka zanimiva tekma. Komaj čakam, da se začne,'' je pred odhodom na večerjo še dejal tehnično izjemno dovršeni nogometaš, ki verjame, da bo s soigralci nadaljeval niz štirih tekem nepremagljivosti na domačem igrišču v ligi prvakov, ki traja od oktobra 2006.

Na dan tekme bo vse do odhoda na štadion v karaneteni in nedosegljiv za vse. Za družino, prijatelje in seveda tudi medije. Pomembnost tekme je velika, pritisk še večji. Čeprav nekdanji član velenjskega Rudarja vseeno umirja napetost in pravi: ''Naš glavni cilj je prvenstvo, v katerem bomo skušali ubraniti naslov. V ligi prvakov smo že izpolnili cilj, zato ni rezultatskega pritiska.'' Toda večina vročekrvnih grških navijačev se z njim bržčas ne bi strinjala. Zahtevali bodo zmago in skalp slovite londonske ekipe.

Ne spreglejte