Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 3. 2021,
10.17

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

angleško prvenstvo Manchester City Sergio Agüero

Torek, 30. 3. 2021, 10.17

3 leta

Sergio Agüero

Konec dvomov, argentinski zvezdnik po desetih letih zapušča Man City

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Sergio Aguero | Sergio Agüero bo pot pri Manchester Cityju, kot kaže, končal z novim naslovom angleškega prvaka. | Foto Reuters

Sergio Agüero bo pot pri Manchester Cityju, kot kaže, končal z novim naslovom angleškega prvaka.

Foto: Reuters

Napadalec angleškega nogometnega prvoligaša Manchester Cityja Sergio Agüero je prek Twitterja sporočil, da se po koncu sezone poslavlja od otoškega kluba, za katerega je igral deset sezon. Kot je še zapisal 32-letni Argentinec, so se v vodilnem klubu angleškega prvenstva premier league odločili, da mu ne ponudijo nove pogodbe.

Bayern
Sportal Žreb je določil: Ronaldo in Messi bosta s kavča spremljala ...

Odkar se je Sergio Aguero leta 2011 Cityju pridružil iz madridskega Atletica, je odigral 384 tekem in z 257 goli dosegel klubski rekord. Z Manchester Cityjem je štirikrat osvojil prvenstvo, petkrat ligaški pokal in enkrat angleški pokal. Navijačem se je najbolj prikupil leta 2012, ko je v dramatičnem sodnikovem podaljšku dosegel zadetek za zmago nad QPR, s katero je City postal angleški prvak prvič po 44 letih.

Argentinski nogometni zvezdnik je najboljši strelec Cityja vseh časov. V 384 nastopih je dosegel 257 zadetkov, v zadnjih sezonah pa so mu zdravstvene težave prevečkrat prekrižale načrte. Zaradi poškodb je to sezono nastopil le na 14 tekmah.

"Za Manchester City igram že deset sezon, kar je v današnjih časih neobičajno za tako starega profesionalnega nogometaša. Odkar nosim ta dres, čutim neizmerno zadovoljstvo in ponos," je zapisal argentinski napadalec, ki bo lahko kmalu v Manchestru občudoval svoj kip.

Z 257 zadetki je najboljši strelec Manchester Cityja vseh časov. | Foto: Reuters Z 257 zadetki je najboljši strelec Manchester Cityja vseh časov. Foto: Reuters

Šef kluba Haldon Al Mubarak je namreč že napovedal, da bodo Argentincu v čast pred stadionom Etihad postavili njegov kip. Tam že stojita spomenika Belgijcu Vincentu Kompanyju in Špancu Davidu Silvi.

Za zdaj še ni znano, kje bo Agüero, ki bo junija dopolnil 33 let, nadaljeval kariero.

Ne spreglejte