Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
16. 9. 2011,
15.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Aleksander Šeliga NK Olimpija NK Olimpija

Petek, 16. 9. 2011, 15.30

8 let

Šeliga: Rad bi zavrtel čas nazaj

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Olimpijo se je vrnil trdno odločen, da si povrne tekmovalno formo, ki jo je izgubil na Nizozemskem. Debitiral je v najbolj neprimernem trenutku in sodeloval pri dveh porazih, ki še kako pečeta.

Del lanskega poletja je preživel kot del slovenske reprezentančne odprave na svetovnem prvenstvu na jugu Afrike, nato pri Sparti iz Rotterdama padel v nemilost trenerja, hkrati pa so ga pestile še poškodbe. Enemu najbolj črnih obdobij v karieri se je skušal izogniti z vrnitvijo v domovino in začeti novo poglavje. Čeprav je bil poškodovan, mu je vodstvo odprlo ''zeleno-bela'' vrata, po mesecu dni pa se je pridružil treningom. In dočakal krstni nastop na uradni tekmi v Murski Soboti, ki bi jo želel čimprej pozabiti. Tako zaradi poraza Olimpije kot svoje slabe predstave. ''Tega res nisem pričakoval, a se v nogometu dogajajo tudi takšne stvari. Dejstvo je, da na zadnjih tekmah, govorim zase, ne pa za celo ekipo, definitivno nisem pokazal tistega, kar sem zmožen. Zdaj bo treba pač dvigniti glave, prevzeti odgovornost in trdo delati naprej. Kmalu pričakujem boljše rezultate,'' je za Sportal napovedal Aleksander Šeliga. Celjan je z navdušenjem spremljal soigralce na delu na slovenskem derbiju, ko je ''utrujeni'' Maribor v Stožicah izgubil z 1:4. ''Na tisti tekmi smo pokazali, kako bi morali igrati. Vedno.'' So ''zmaji'' po odmevni zmagi poleteli?

Napake se ponavljajo

Kaj je botrovalo temu, da so na prihodnjih tekmah dvakrat razočarali gledalce, izpadli iz pokala, v prvenstvu pa povečali zaostanek za ''vijolicami'' na pet točk? ''Imamo dosti izkušenj in sem prepričan, da nas tista zmaga ni potegnila ali dvignila. Ne vem ... Prišli smo v Mursko Soboto, naleteli na domačine, ki so odigrali verjetno eno najboljših predstav, odkar so se vrnili v ligo. Med polčasom smo se dogovorili, da moramo pokazati več, nato pa malce pozabili na obrambo, kar je Mura izkoristila. Po 1:4 se je bilo težko vrniti,'' sporoča 30-letni Celjan, ki ne pomni, kdaj je nazadnje v prvenstvenem srečanju moral po žogo v vrata kar štirikrat. Pri tem pa ga moti še nekaj. ''Niti ni takšna težava dobiti štiri gole, ampak je bolj hudo to, da nisem bil zbran. Nisem ubranil nobene žoge. Zato bi si najbolj želel, da bi lahko zavrtel čas nazaj in branil boljše. Znam veliko več, zato me to boli še toliko bolj.'' Na treningih oziroma prijateljskih tekmah brani bolje, kar pa ponavadi sovpada tudi z boljšo igro ekipe. ''Kot celota smo izgledali bolje. Naša filozofija je, da se 'igra' nogomet in da imamo žogo v svoji posesti, s tem pa onemogočimo tekmecu, da razvije igro. Ne smemo pa pozabiti, da je to zelo tvegano, saj naletimo na protinapade. Igralci moramo prevzeti odgovornost in se tudi braniti. Tako Koper kot Mura sta nas ulovila na protinapade. Mi smo imeli prvi priložnost za gol, a sta nas obakrat ujela na 'kontro'. Pojavljale so se iste napake, ki jih resne ekipe, ki želijo postati državni prvak, imajo visoke cilje in kakovostne nogometaše, ne bi smelo dogajati''

Ni še konec sveta

Je k neprepričljivim predstavam ''občasnega'' reprezentanta botrovala tudi poškodba? ''Ne. Je že sanirana, ob tej priložnosti pa bi se rad zahvalil vodstvu kluba in strokovnemu štabu, še posebej športnemu direktorju 'Miletu', da so mi ponudili roko, čeprav sem prišel popolnoma nepripravljen. A v petih, šestih tednih sem pozabil na poškodbe, zdaj treniram brez težav. Težava je le v tem, da nisem v formi, ki jo pričakujem. Ni še konec sveta. Zdaj moramo dvigniti glavo, si pogledati v oči in se iz tega kaj naučiti.''

Vratarja, ki sta na SP 2010 delala družbo Samirju Handanoviču, sta se v tej sezoni iz tujine preselila v domovino. Za zdaj gre veliko bolje Jasminu Handanoviču, ki se je z Mariborom prebil v skupinski del lige Europa, hkrati pa prepričljivo tudi drži vrh v domačem prvenstvu. ''O tem sva se pogovarjala pred derbijem. Oba sva zadovoljna, saj sva v največjih slovenskih klubih, gre pa 'Jaskotu' boljše kot meni v Ljubljani. Verjamem in vem, da se bo vse skupaj kmalu začelo vrteti. Treniram vrhunsko in vem, da bom kmalu spet tisti pravi. Je pa težko, ker sem bil deset mesecev poškodovan in nisem igral tekem,'' je dodal Šeliga. V soboto ga čaka nova preizkušnja. ''Sobota bo odločilna. Tekma z Domžalami bo pokazala, kaj lahko pričakujemo od sezone. So pa gostje zelo nepredvidljivi,'' je napovedal sosedski obračun ekip, ki sta v prvenstvu tik pod vrhom, v pokalu pa sta že pomahala v slovo.

Ne spreglejte