Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
9. 9. 2011,
9.39

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija

Petek, 9. 9. 2011, 9.39

7 let, 12 mesecev

Šeliga prvič na vratih Olimpije

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V nedeljo bo Fazanerija ponovno polna do zadnjega kotička. V Prekmurju bo po dolgem času v 1. SNL gostovala Olimpija. Na štadionu, kjer je reprezentančno kariero začel Milenko Ačimovič.

Nogometaši Olimpije so reprezentančni premor izkoristili za polnjenje baterij pred napornim jesenskim delom. Spomin na sladko zmago v derbiju predstavlja vodilo za prihodnje izzive, kjer želijo ohraniti zmagovalni niz. ''Fantje komaj čakajo nedeljo. Želja je ogromna, o njej se ogromno pogovarjamo. Po derbiju in zmagi nad Mariborom bomo spet priča nogometnemu prazniku. V Murski Soboti bo pravo vzdušje. Fantje so zelo veseli, saj se obeta lep nogometni dan, najbolj pa bodo čustva prisotna pri Daretu Vršiču, ki je v tem delu Slovenijo res zelo priljubljen,'' je Sportalu zaupal Milenko Ačimovič.

Športnega direktorja Olimpije in nekdanjega reprezentanta Slovenije na nogometno ''svetišče'' v Prekmurju vežejo prekrasni spomini. Resda ne v rezultatskem smislu, saj je Slovenija 22. aprila 1998 v prijateljskem obračunu s takrat zelo močno Češko izgubila z 1:3, vseeno pa se je v 60. minuti pripetil zgodovinski trenutek. Prvenec v državnem dresu je dočakal Ačimovič, takrat 21-letni zvezni igralec Olimpije, ki je kasneje prerasel v enega najbolj pomembnih členov izbrane vrste. Navsezadnje o tem priča tudi 74 zbranih nastopov. ''Vesel sem povratka v Fazanerijo, saj imajo ljudje na tem koncu Slovenije zelo radi nogomet. Bo pa v nedeljo novo doživetje, saj se bom prvič v Murski Soboti predstavil v novi vlogi. Nazadnje sem bil v Murski Soboti pred tremi, štirimi meseci, ko sem spremljal tekmo med Muro in Interblockom. Čeprav je bila to drugoligaška tekma, sem si ogledal nekaj fantov, ki smo jih kasneje tudi pripeljali v Olimpijo.''

Stevanovič v dresu Olimpije?

Prestopni rok se je konec avgusta zaključil. Zdaj bi lahko prag ''zeleno-belih'' prestopili le še igralci, ki imajo v žepu status svobodnega igralca. Tako kot Dalibor Stevanovič, ki v zadnjem času trenira z nekdanjim klubom, kjer je v mlajših letih prebil malodane vse starostne kategorije: ''Trenira z nami. To je zelo dobro zanj, hkrati pa tudi za naše fante. Njegova kakovost ni sporna, je pa tudi karakterno dober fant in me veseli, da mu je šla Olimpija v roko,'' ni skrival zadovoljstva Ačimovič in dodal, da je glede igralskega kadra zadovoljen s tem, kar ima, tako da do decembra ne razmišlja o novincih. Bi pa v primeru občasnega reprezentanta, ki je nazadnje igral na Nizozemskem, storil tudi izjemo: ''Nikoli ne reci ne ... 'Dado' ima vse v svojih rokah. Ima papirje in če se bo tako odločil ...''

Sedmica na Gorenjskem

Številni reprezentanti, ki so med tednom branili barve domovine, so se v Ljubljano vrnili brez večjih težav. Izjema je le branilec Antonio Mlinar Delamea, ki je na tekmi z Ukrajino na Ptuju prejel nevšečen udarec v koleno, zato je odpadel za nedeljsko gostovanje pri Muri 05. Olimpija je brez reprezentantov odigrala tudi pripravljalno srečanje. Odzvala se je na povabilo nižjeligaškeg kluba Velesovo in s svojo prisotnostjo popestrila slovesno otvoritev športnega centra, ki je sovpadala z občinskim praznikom. Izbranci Dušana Kosiča, v najmočnejši postavi so igrali skupaj le uvodnih 30 minut, so na igrišču z lahkoto uveljavili prednost v kakovosti in gorenjskega tekmeca odpravili s 7:0. Med strelce so se vpisali Nik Omladič, Filip Valenčič (po dvakrat), Đorđe Ivelja, Adnan Bešič in Stefan Smiljanič.

''Predhodnika'' današnje Mure 05 in Olimpije sta se nazadnje v Fazaneriji v 1. SNL pomerili 14. novembra 2004, ko sta se razšla brez zmagovalca (1:1). Pri gostiteljih je igral tudi Nejc Omladič (igra v drugi avstrijski ligi), starejši brat Olimpijinega Nika, trener Ljubljančanov Dušan Kosič pa je v igro vstopil v 86. minuti.

Ne spreglejte