Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
15. 11. 2016,
10.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

2

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca kvalifikacije za SP 2018 Srečko Katanec Adam Nawalka Poljska Zbigniew Boniek Miha Mevlja

Torek, 15. 11. 2016, 10.05

6 let, 6 mesecev

Selektorja po tekmi med Poljsko in Slovenijo (1:1)

Katanec poudaril red, inteligenco in pogum: Fantje si upajo igrati

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

2

Srečko Katanec | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Prijateljski dvoboj med Poljsko in Slovenijo se je pred več kot 40 tisoč gledalci v Vroclavu končal brez zmagovalca (1:1). Slovenski selektor Srečko Katanec je pohvalil izbrance za všečno predstavo, poljski strateg Adam Nawalka pa je dodal, da je rezultat pravičen.

Zadnja tekma slovenske izbrane vrste v koledarskem letu 2016 je prinesla zahtevno gostovanje na Poljskem. Pri četrtfinalistki evropskega prvenstva v Franciji, ki podobno kot Katančeva četa v kvalifikacijah za SP 2018 še ni izgubila, je ostala neporažena in končala leto s pozitivnim rezultatom.

''Kljub temu da je manjkalo veliko standardnih igralcev (Oblak, Cesar, Jokić, Struna, Kampl, Berić, Bezjak, Trajkovski, Črnic, op. p.), smo prikazali kar všečno predstavo. Imeli smo red, dosegli zadetek. Fante moramo pohvaliti, saj so opravili tekmo tako, kot je treba. Leto smo sklenili zelo pozitivno, kar je najpomembneje,'' je po tekmi Srečko Katanec povedal v mikrofon nacionalne televizije, na novinarski konferenci pa svojim izbrancem namenil še dodatne pohvale.

Katančevi izbranci si upajo igrati

Slovanski obračun v Vroclavu se je končal brez zmagovalca. | Foto: Sportida Slovanski obračun v Vroclavu se je končal brez zmagovalca. Foto: Sportida ''Igralci so pokazali inteligenco. Dobro so sodelovali na igrišču. Lahko sem zadovoljen, saj nismo imeli veliko časa za skupen trening,'' je pojasnil 53-letni Ljubljančan. Gostitelje je pohvalil za izvrstno ozračje in dvoboj označil za dober ter koristen.

''Lepo je igrati pred takšnimi gledalci. Z rezultatom 1:1 smo lahko zaradi tega, ker smo pogrešali veliko igralcev, zelo zadovoljni.'' 

Slovenija bo naslednjo tekmo odigrala marca 2017, ko bo v kvalifikacijah za SP 2018 gostovala na Škotskem. Katanec je prepričan, da so na področju fizične pripravljenosti še mogoči popravki. "Ko si bodo tekme sledile na tri dni, moramo biti boljši. Fantje so voljni, željni, imamo dobro vzdušje, to je najbolj pomembno. Fantje si upajo igrati, tehnično smo dobri," je zadovoljen s preostalimi lastnostmi.

Poljski selektor: Slovenija je nevarna vsakomur

Navijači Poljske so poskrbeli za bučno ozračje. | Foto: Sportida Navijači Poljske so poskrbeli za bučno ozračje. Foto: Sportida Po tekmi mu je segel v roke predsednik Poljske nogometne zveze Zbigniew Boniek, ki je v serie A blestel (Juventus in Roma) malo pred njegovim prihodom v Genovo. Zato sta si pred televizijskimi kamerami čestitala v italijanskem jeziku. Legendarni poljski nogometaš je menil, da je rezultat 1:1 ugoden za oba tekmeca, podobno je razmišljal tudi selektor Adam Nawalka.

"Rezultat je pravičen. Zadovoljen sem, da smo do zadnjega sodnikovega piska igrali tako odločno. Želeli smo zmagati, to je pravilen pristop," se je razveselil izenačenja na 1:1.

Dober test proti dobremu tekmecu

Slovenija je povedla v 24. minuti, ko je strelski prvenec po podaji Josipa Iličića dosegel branilec Miha Mevlja, deset minut pred koncem pa je izenačil napadalec Anderlechta Lukasz Teodorczyk. Selektor četrtfinalista Eura 2016 je pohvalil Slovenijo, ki je nastopila v Vroclavu v oslabljeni postavi, a vseeno namučila favorita.

Slovenski branilec Miha Mevlja (v sredini) je na srečanju v Vroclavu dosegel prvi zadetek v državnem dresu. | Foto: Sportida Slovenski branilec Miha Mevlja (v sredini) je na srečanju v Vroclavu dosegel prvi zadetek v državnem dresu. Foto: Sportida

''Slovenija je dobro organizirana, zato smo naleteli na težave, ko smo želeli prebiti njeno obrambo. Zlasti v prvem polčasu, v drugem je bilo bolje. Slovenija je nevarna vsakomur. V kvalifikacijah za SP 2018 še ni izgubila, spada med kandidate za napredovanje. To je bil dober test proti dobremu tekmecu," je izrazil zadovoljstvo, da je pred nadaljevanjem kvalifikacij, še neporaženo Poljsko čaka dvoboj s Črno goro, ostal neporažen proti Sloveniji.

Ne spreglejte