Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
24. 2. 2017,
8.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

1

Natisni članek

Ljudski vrt večni derbi NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Nathan Oduwa Kingsley Boateng Sebastjan Cimirotić Prva liga Telekom Slovenije

Petek, 24. 2. 2017, 8.15

6 let, 7 mesecev

Ljubljenec navijačev Olimpije o večnem derbiju

Cime uživa, ko ju gleda

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

1

Sebastjan Cimirotić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nekdanji slovenski nogometni reprezentant Sebastjan Cimirotić je v karieri odigral veliko večnih derbijev. V soboto bo stiskal pesti za zmaje kot tehnični vodja Olimpije. Mariborčane opozarja, da bi lahko imeli velike težave z mladima novincema iz Italije in Nigerije.

Večni derbi med Mariborom in Olimpijo, ki sta prezimila na vrhu razpredelnice z enakim številom točk (46), se bo v soboto začel ob 20.15.

Branilci naslova iz Ljubljane so se v zimskem prestopnem roku okrepili s številnimi novinci. Sebastjan Cimirotić največ pričakuje od temnopoltih mladeničev, ki sta se pred selitvijo v Slovenijo dokazovala na Otoku in v Italiji. To sta nekdanji up Tottenhama Nathan Oduwa in mladi italijanski reprezentant Kingsley Boateng.

Že v soboto glavna aduta Olimpije

V zimskem prestopnem roku je veliko sodeloval s športnim direktorjem Rankom Stojićem. | Foto: Vid Ponikvar V zimskem prestopnem roku je veliko sodeloval s športnim direktorjem Rankom Stojićem. Foto: Vid Ponikvar "Nad novinci sem pozitivno presenečen. Hitro so sprejeli način dela, se prilagodili, predvsem pa so pokazali, da bodo dodana vrednost. Zelo nevarni bomo po krilnih položajih, kjer imamo Boatenga in Oduwo. Že v soboto bosta naša glavna aduta," napoveduje ljubljenec navijačev Olimpije, ki je v zimskem pripravljalnem obdobju veliko sodeloval z Boatengom.

Pri njem je opozoril na talent, pri Oduwi, ki se je zadnji pridružil zeleno-beli Elsnerjevi četi, pa na tehniko in hitrost.

"Užitek ju je gledati," je pohvalil krilna napadalca, ki bosta v soboto v razprodanem Ljudskem vrtu pomenila neznanko za branilce Maribora, saj bosta debitirala v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Pričakuje precej provokacij z obeh strani

Zmaji v spomladanski del tekmovanja vstopajo z močno spremenjeno zasedbo. Cime je prepričan, da bodo navijači zadovoljni.

"Ekipa je izboljšana. Iz tu tudi črpamo optimizem. Maribor je zelo dobra ekipa. Igrali bodo na karto uigranosti, tako da nas čaka težek boj. Pričakujem čustveno tekmo, na kateri bo odločala vsaka minimalna napaka," je za uradno klubsko stran pojasnil 42-letni Ljubljančan, ki je namenil posebno sporočilo navijaški skupini Green Dragons.

V soboto bo Ljudski vrt obiskalo več kot tisoč navijačev Olimpije.  | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V soboto bo Ljudski vrt obiskalo več kot tisoč navijačev Olimpije. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Podpora naših najboljših navijačev v Mariboru bo izjemna, tako kot vedno. Pričakujem precej provokacij z obeh strani, hkrati pa upam, da bodo naši navijači uživali v ambientu in igri naše ekipe. Podprite fante," je pozval privržence Olimpije, ki se jih bo v Ljudskem vrtu zbralo več kot tisoč.

Ne spreglejte