Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
4. 8. 2011,
7.34

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Maribor Maccabi Haifa

Četrtek, 4. 8. 2011, 7.34

4 leta, 9 mesecev

Še vedno verjamejo v evropski uspeh

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V mariborskem taboru po izpadu iz kvalifikacij za ligo prvakov niso skrivali razočaranja, a verjamejo, da lahko v tej sezoni v Evropi še vedno dosežejo odmeven rezultat.

Domači trener je bil po tekmi vidno razočaran nad remijem proti Maccabiju Haifi z 1:1, ki je pomenil slovo od sanj o ligi prvakov, a zadovoljen s tem, kar so njegovi fantje pokazali na zelenici. ''Za nami je težka tekma. Točno takšna, kot smo pričakovali. Hitro smo prejeli gol, ki je bil plod več manjših napak naše obrambe. Potem smo se pobrali in začeli igrati tako, kot znamo. Prišli smo tudi do izenačenja, prevladovali na igrišču in bili boljši nasprotnik v prvem polčasu. Škoda, da nismo še enkrat zadeli, imeli smo nekaj priložnosti. Ob polčasu smo vedeli, da bomo morali zadeti še enkrat. Želeli smo igrati še bolje in še bolj pritisniti proti nasprotnikovim vratom, a se žal ni izšlo. Nismo mogli prebiti nasprotnikovega obrambnega bloka. Šele v zaključku tekme smo prišli do priložnosti, ki pa jih žal nismo izkoristili. Za napredovanje nam je zmanjkalo tudi nekaj sreče,'' je po tekmi razlagal Darko Milanič, ki bi, če bi bila tekma na sporedu še enkrat, na igrišče od prve minute postavil povsem identično enajsterico. ''Glede na vse težave, ki smo jih imeli v obrambi, bi težko karkoli spremenil. Mladi Dejan Trajkovski je priložnost, ki jo je dobil v zaključku tekme, dobro izkoristil, a kljub temu bi dal prednost Alešu Mejaču, ki se je doslej že večkrat izkazal. Daleč od tega, da ne zaupam Trajkovskemu, a spreminjal ne bi ničesar,'' je povedal trener vijoličastih.

Ni čas za jokanje

Kapetan Marcos Tavares, ki je spet zadel, a njegov zadetek ni prinesel želenega rezultata, je po tekmi izgubil prepoznavni nasmešek, a vseeno stopil pred sedmo silo. ''Dali smo vse od sebe. Res smo si želeli, da bi nam uspelo, a se žal ni izšlo po naših željah. Ves trud, ki smo ga vložili v tekmo, ni bil dovolj. Toda zdaj ni čas za jokanje. Moramo dvigniti glave gor in se še naprej truditi ter trdo delati. Pred nami so nove tekme, v katerih se bomo potrudili, da bomo dosegali dobre rezultate. V Evropi še vedno lahko pustimo globok pečat,'' je povedal brazilski ljubljenec mariborskih navijačev. ''Težko je reči, kdo je boljši po le dveh odigranih tekmah. Mi ali Izraelci. Dejstvo pa je, da smo imeli možnosti, da bi napredovali. Zmanjkalo nam je malo sreče. Ne glede na izpad pa sta pred nami še najmanj dve evropski tekmi. Upamo in verjamemo, da tudi več. Ni vse tako črno, kot se zdi. Ne nazadnje pa zagotovo ni tragedija, če izpadeš proti tako dobri ekipi, kot je Maccabi Haifa,'' pa je po tekmi mirno razlagal hrvaški vezist Dejan Mezga.

Izraelci so se bali Maribora

Z novinarji so nekaj besed spregovorili tudi predstavniki gostujoče ekipe, ki so se med tekmo nekajkrat obnašali nešportno, po tekmi pa, čeprav imamo občutek, da temu ne bi bilo tako, če razplet obračuna v Ljudskem vrtu ne bi bil po njihovih željah, prijazno govorili o Mariboru in njihovem gostoljubju. ''Dobro smo vedeli, da nam bo v Ljudskem vrtu zelo težko. Dobro smo se pripravili na Maribor. Preučili smo njegove dobre in slabe lastnosti. V obrambi smo igrali zelo dobro in prišli do napredovanja, ki nam pomeni veliko. Najbolj pomembno je bilo, da smo zaustavili najboljše mariborske nogometaše, kot so Robert Berič, Agim Ibraimi in Marcos Tavares. Zato smo tudi napredovali. To je je za našo mlado ekipo velik uspeh,'' je po tekmi povedal trener Maccabija Elisha Levi, kateremu se je po zadnjem sodnikovem žvižgu s srca odvalil velik kamen. Vidno je bilo namreč, da so se Izraelci slovenskega prvaka zelo bali. Do besede je prišel tudi mladi up izraelskega moštva Eyal Golasa. ''Igrali smo dobro in s skupnimi močmi prišli do velikega rezultata. Odločilo je, da smo bili boljši kot kolektiv. Zdaj nas le še dve tekmi ločita od lige prvakov, o kateri sanjamo. Verjamem, da nam lahko uspe,'' si je za konec zaželel komajda 19-letni vezist, ki sodi med največje upe izraelskega nogometa.

Ne spreglejte