Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
29. 1. 2016,
17.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Milan Mandarić

Petek, 29. 1. 2016, 17.03

8 let

Se je Mandarić opravičil zaradi Novakovića?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenski reprezentančni napadalec Milivoje Novaković še išče novega delodajalca. Pred tedni je zatrjeval, da bi najraje ostal na Japonskem, zdaj pa so vse glasnejše govorice o dogovoru z Olimpijo.

Jesenski prvak Olimpija še ni končal z zimskimi nakupi. Po Nigerijcu Blessingu Elekeju, vratarju Nejcu Vidmarju in 31-letnem reprezentantu Sierre Leone Juliusu Wobayu se jim nasmiha še prihod izkušenega slovenskega reprezentanta. Vodstvo Olimpije je vedno bližje sklenitvi dogovora z Milivojem Novakovićem, ki bi vodilnemu klubu Prve lige Telekom Slovenije lahko zagotovil dodano vrednost v konici napada.

Ljubljančani so po odhodu najboljšega strelca jesenskega dela Andraža Šporarja napovedali, da bodo skušali njegov izostanek nadomestiti s prihodom dovolj kakovostnih okrepitev. Eleke, strelec 12 zadetkov v jesenskem delu, je ob rekordni odškodnini v vrednosti 800 tisoč evrov že oblekel dres zmajev, vedno večje pa so možnosti, da bi ga v prihodnjih dneh posnemal še Novaković.

Želel je ostati na Japonskem, a še ni našel kluba

Da se v klubu dogaja nekaj resnega, je potrdil predsednik Milan Mandarić, s katerim smo nameravali v popoldanskih urah opraviti pogovor, a se je opravičil, da je vskočilo vmes nekaj nenapovedanega in da ga takrat čakajo poslovne obveznosti. Olimpija se pripravlja na sklenitev pogodbe z novim nogometašem, po poročanju portala 24.ur pa se je pred vrati jesenskega prvaka znašel Ljubljančan, ki ga od doma v Novih Jaršah in štadiona v Stožicah loči le nekaj sto metrov. Konec tedna bi lahko tako v slovensko prestolnico pripeljal novo okrepitev, s katero bi zeleno-beli potrdili svoje namere o tem, da jih spomladi resno zanima osvojitev državnega naslova.

Izmed reprezentantov, ki so branili barve Slovenije na zadnji lanski tekmi z Ukrajino, klubskega statusa nima rešenega le on. Pri 36 letih še ne namerava končati kariere. Čuti se sposobnega in dovolj pripravljenega, da bi na igriščih vztrajal vsaj še nekaj let, ni pa še znano, kje si bo služil nogometni kruh. Nazadnje je igral za japonski klub Nagoya Grampus, s katerim pa po koncu zadnje sezone ni podaljšal sodelovanja. Takrat je v javnosti večkrat izpostavil željo, da bi mu še najbolj ustrezalo, če bi kariero nadaljeval na Daljnem vzhodu.

Od avstrijskih nižjeligašev do vrnitve k zmajem?

Znašel se je tudi na seznamu zimskih želja Olimpije, svojega nekdanjega kluba, za katerega pa v članski konkurenci ni odigral niti tekme. Otrok zeleno-belih je kot nadarjeni mladinec neuspešno trkal na vrata prve ekipe. Razočaran in nezadovoljen se je leta 1999 odpravil v tujino, kjer se je prek avstrijskih nižjeligašev iz leta v leto bližal eliti, vrhunec pa doživel v dresu Kölna, kjer je bil v sezoni 2010/11 celo tretji najboljši strelec nemške bundeslige. V dresu slovenske reprezentance je dosegel že 31 zadetkov in na večni lestvici zaostaja le za Zlatkom Zahovićem (35 zadetkov). Selektorju Srečku Katancu je vrnil zaupanje z učinkovitimi predstavami v kvalifikacijah za EP 2016, kjer je bil najboljši slovenski strelec. Po zadnji tekmi z Ukrajino je izpostavil, da želi v prihodnje, če se bo znašel na selektorjevem seznamu, še pomagati reprezentanci. Morda se bo Katancu leta 2016 dokazoval v dresu kluba, ki ga je tako želel obleči že pred več kot poldrugim desetletjem, a mu ni bila dana priložnost. Predsednik Mandarić, ki se je z njim večkrat sestal, meni, da bi zagotovo pomagal Olimpiji. Če se bosta dogovorila za sodelovanje, se bo tako v Ljubljano po 17-letni odisejadi v Avstriji, Bolgariji, Nemčiji in na Japonskem vrnil nogometni otrok Olimpije, ki pri 36 letih še ni rekel zadnje vrhunskemu nogometu.

Ne spreglejte