Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 11. 2011,
16.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Koper NK Olimpija NK Olimpija

Petek, 25. 11. 2011, 16.23

8 let

Se bo v Kopru zgodil čudež?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Predzadnji krog jesenskega dela sezone nam ponuja kar nekaj zanimivih srečanj. Vijolice odhajajo v Lendavo, Olimpija na zanjo zakleto Bonifiko, Mura 05 pa bo gostovala pri HiT Gorici.

Uvodno srečanje 20. kroga bo v mestu ob Kamniški Bistrici, kjer bodo gostovali Celjani, ki so v preteklem krogu iztržili točko pri "veliki" Olimpiji. Želja celjske druščine bo tudi tokrat nedvomno ostati neporažena, toda naloga še zdaleč ne bo lahka. Pred igralci iz mesta ob Savinji bo namreč zahtevno delo, saj se bodo zoperstavili "ranjenemu levu", ki je sredi tedna doživel pravi debakel v Velenju. Šest zadetkov je namreč za ambiciozno domžalsko druščino vendarle preveč … Ekipi, ki se na lestvici nahajata skupaj, sta se v tej sezoni spopadli dvakrat, izkupiček pa je povsem izenačen: na prvem medsebojnem dvoboju so bili uspešnejši Domžalčani, na drugem pa Celjani. Se bodo varovanci Darka Birjukova, ki bodo nastopili brez pordečelega vratarja Nejca Vidmarja, pobrali po sredini blamaži in prikazali v drugačni luči, ali pa jih bodo presenetili tudi Celjani?

Lendavska druščina, ki je sredi tedna osvojila točko pri na dno prikovanem Triglavu, bo pričakala zasedbo Darka Milaniča. Slednja je po nekoliko srečni zmagi nad HiT Gorico osvojila želeni naslov jesenskih prvakov, zato želja po potrditvi slednjega v taboru "vijolic" bržkone ne bi smela manjkati. Na drugi strani pa so apetiti po zmagi prisotni tudi pri Nafti, ki jo v zadnjem krogu jesenskega dela čaka prekmurski dvoboj. V tej sezoni sta se na medsebojnem dvoboju, zanimivo, v gosteh veselili tako vijoličasta kot lendavska zasedba. Kako bo tokrat? Težav s kaznovanimi igralci ne bo imel ne domači ne gostujoči strateg, zato bo bržčas zanimivo videti, s kakšno zasedbo se bodo vijoličasti, ki jih prihodnji teden čaka evropski nastop, spopadli proti modro-belim, ki so v tej sezoni presenetili že marsikatero ekipo. Tudi Maribor. Se bo ponovil 25. september?

Velenjska zasedba, samozavestnejša za sila visoko zmago nad Domžalčani sredi tedna, bo pričakala najslabšo ekipo jesenskega dela sezone, Triglav. Kranjčani, ki so trdno prikovani na dno prvenstvene lestvice, so po sedmih zaporednih porazih v preteklem krogu proti Nafti vendarle prišli do točke. Se bodo iz Velenja, kjer so bili v drugem krogu slovenske prvoligaške scene v tej sezoni deležni petarde, vnovič vrnili praznih rok? Potem ko se je prvo medsebojno srečanje omenjenih ekip razpletlo po notah Rudarja, sta si ekipi na drugem medsebojnem dvoboju razdelili točko. Razplet srečanja četrtouvrščene in zadnje ekipe, pri kateri bo zaradi kazni odsoten Anže Jelar, bo znan v soboto zvečer …

Derbi 20. kroga se obeta v slovenskem Las Vegasu, kjer bo gostovala vnovič prerojena Mura 05. Slednja je v preteklem krogu na kolena pahnila Luko Koper, to pot pa je pred črno-belimi nov primorski izziv: HiT Gorica. "Vrtnice" so se sredi tedna iz Ljudskega vrta vrnile praznih rok, zato bodo izgubljene točke nedvomno iskale proti četi Anteja Šimundže. Novogoričani, ki kotirajo na visokem tretjem mestu, proti Muri 05 v tej sezoni slasti zmage še niso okusili. Najprej sta si ekipi v drugem krogu razdelili točko, 25. septembra pa se je dvoboj v Fazaneriji končal po prekmurskih notah. Bo murskosoboška druščina, ki bo zaradi kazni pogrešala Leona Horvata, nanizala tretjo zaporedno zmago in se posledično približala "vrtnicam"? Ali pa se bodo slednje veselile prve zmage nad Muro 05?

Edinemu nedeljskemu dvoboju bomo priča na Bonifiki, kjer bo točke iskala ljubljanska Olimpija. Slednja je v preteklem krogu pred svojimi skromnimi gledalci proti igralcem iz "knežjega mesta" zgolj remizirala ter posledično za velikim rivalom na drugem mestu zaostala že za devet točk. Na drugi strani so sredi tedna praznih rok ostali tudi "kanarčki", ki so se iz Murske Soboto v Koper vrnili z vpisano ničlo v statistiki in zaostali na predzadnjem mestu. Če se tradicija ne bo prekinila in če zeleno-beli ne bodo prekinili uroka Bonifike, katera za zdaj za Ljubljančane še naprej ostaja zakleta, se bodo varovanci Milivoja Bračuna lahko razveselili če ne z vsemi, pa vsaj s točko. Naj spomnimo, da so se Ljubljančani s polnim plenom na Bonifiki pohvalili daljnega leta 1987 … Prvi medsebojni dvoboj v tej sezoni ni ponudil zmagovalca, na drugem pa so v Stožicah slavili domačini, potem ko je pokalni dvoboj na Obali pripadel domačinom. A vse tri točke bodo za četo Dušana Kosiča, vsaj glede na 24-letno tradicijo, zgolj utopija … Ali pač ne …

Ne spreglejte