Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
2. 12. 2015,
10.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Krka NK Rudar Velenje NK Domžale NK Luka Koper NK Zavrč

Sreda, 2. 12. 2015, 10.16

8 let

Se bo prednost Olimpije še stopila?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zadnji del jesenskega dela slovenskega nogometnega prvenstva je zelo strnjen, vseh deset klubov bo spet na delu že danes. Z zanimanjem bomo pogledovali proti Domžalam in Zavrču.

Gorica – Rudar Velenje (danes ob 13.00)

Novogoričani so v prejšnjem krogu navdušili v Stožicah in premagali Olimpijo z 2:0. Prekinili so niz štirih zaporednih porazov in tudi niz neporaženosti še vedno vodilnih Ljubljančanov. A točke iz glavnega mesta ne bodo pomenile nič, če jih tokrat ne bodo potrdili proti skromnemu Rudarju. Ta na zmago čaka že štiri tekme, v tem obdobju je osvojil le točko.

Goričani so z deseto zmago – toliko jih ima tudi Maribor, več jih je zbrala le Olimpija – ohranili stik z vrhom in se oddaljili od Zavrča, ki je na petem mestu. Rudar ima po 19 krogih prav toliko točk, kar zadostuje za sedmo mesto, a bo, če jih ne bo začel osvajati, kmalu padel na kritična mesta, ki ne prinašajo nič dobrega.

To bo tretji obračun teh moštev v tej sezoni. V Velenju je v 11. krogu zmagal Rudar z 1:0, v drugem krogu je Gorica pred domačimi navijači goste odpravila z 2:1.

Celje – Krka (danes ob 16.00)

Celjani so se začeli pobirati, poraza niso doživeli že na treh tekmah, a še vedno težko zmagujejo. Na zadnjih 13 tekmah so le dvakrat, zato ne čudi, da so povsem pri dnu lestvice, a ker je razlika pri dnu majhna, se lahko hitro povzpnejo. Prav to je tudi cilj. Z zmago nad Novomeščani se želijo dvigniti in napovedati boljše čase. Spomnimo, v prejšnji sezoni so se do zadnjega borili za naslov in izgubili šele v finalu pokalnega tekmovanja.

Naloga tokrat ne bo lahka, saj se Krka ne bo dala kar tako, pa tudi Celjani bodo oslabljeni. Manjkali bodo poškodovani Marko Krajcer, Valon Ahmedi in Danijel Miškić, pa tudi kaznovani Tadej Vidmajer. Pri gostih prav tako ne bodo v popolni zasedbi. Pogrešali bodo kaznovana Miodraga Mitrovića in Denisa Majstorovića.

V tej sezoni so na medsebojnih dvobojih uspešnejši nogometaši Krke. V Celju so remizirali in pred domačimi navijači zmagali.

Krško – Luka Koper (danes ob 16.00)

Krško se še naprej ne da v boju za obstanek, a težko zmaguje. Zmaga proti Gorici, ki so jo dosegli pred štirimi krogi, je bila šele njihova prva po dveh zmagah v uvodnih krogih, ko so bili presenečenje prvenstva. Eno so dosegli prav na domači tekmi s Koprom, zdaj bodo skušali zgodbo ponoviti. Samozavesti jim ne manjka, neporaženi so že štiri tekme zapored, a so ob tem kar trikrat remizirali.

Gostje, pri katerih se je v zadnjih tednih, predvsem v kadrovskem delu kluba in ekipe, dogajalo marsikaj, so morda celo največje razočaranje prvenstva. Le 19 točk, kolikor so jih zbrali, je veliko manj od pričakovanj. Seveda si želijo, da bodo tokrat uspešni, a ob nepredvidljivih predstavah, ki jih kažejo, je mogoče prav vse. Ne nazadnje so v zadnjih treh krogih najprej premagali Zavrč doma in Gorico v gosteh, potem pa v zadnjem krogu povsem odpovedali in na Bonifiki izgubili proti Domžalam z 0:2. Kako bo tokrat?

Zavrč – Olimpija (danes ob 16.00)

Zavrč je v tej sezoni strup za največja slovenska kluba. Proti Mariboru je dvakrat remiziral in ga premagal, boljši je bil tudi od Olimpije, ob tem je z njo tudi remiziral. Zato ne čudi, da se ljubljanski navijači današnjega gostovanja v Halozah bojijo kot hudič križa. Sploh zato, ker je Olimpija v zadnjem krogu zapravila veliko priložnost, da Mariboru pobegne na devet točk razlike. Namesto tega je doma klonila proti Gorici in prednost s sedmih zmanjšala na šest točk.

"Pred nami je zelo zahtevna tekma. Zavrč je tudi v Mariboru pokazal, koliko je vreden, saj je vodil tudi s 3:1. Odhajamo v goste k ekipi, ki bo na vsak način želela osvojiti tri točke. Mi se moramo vrniti k svoji igri, ki nas je krasila na večini tekem v tej sezoni. Verjamem, da smo poraz proti Gorici hitro pozabili in smo osredotočeni na naslednji izziv, ki je za nas izjemnega pomena," pred tekmo pravi trener Olimpije Marijan Pušnik, ki se seveda, tako kot vsi simpatizerji, boji, da bi prednost njegove ekipe ob koncu jesenskega dela, v katerem je tako blestela, skopnela.

To bi poskrbelo za nemirno zimo v klubu, v katerem takšnih in drugačnih pretresov nikoli ni manjkalo. Že zdaj, ko je Olimpija zmagovala, se je govorilo o marsikaterem dogajanju v ozadju. Kaj bo šele, če bo začela nizati slabše rezultate.

Domžale – Maribor (danes ob 18.00)

Domžalčani so prepričani, da lahko ustavijo Maribor. Enkrat v tej sezoni so ga pravzaprav že, v 11. krogu je bilo 1:1 v Ljudskem vrtu. V drugem krogu, takrat je tokratne goste vodil zdaj že nekdanji trener Ante Šimundža, pa so izgubili z 0:1. Junak vijoličastih je bil Marcos Tavares.

V prejšnjem krogu so Domžalčani prekinili niz brez zmage, ta je do treh točk, ki so jih osvojili v Kopru, trajal tri tekme, zdaj so prepričani, da lahko pridejo v serijo zmag, čeprav se dobro zavedajo, da naloga ne bo lahka. Podobno velja tudi za Mariborčane, ki v Domžale seveda prihajajo z enakim ciljem. Želijo osvojiti tri točke in ob morebitnem spodrsljaju Olimpije v Zavrču še bolj stopiti prednost, ki jo imajo na vrhu lestvice Ljubljančani.

"Čaka nas zahtevna tekma. Igrali bomo proti zelo dobri ekipi, zavedamo se pomena obračuna z Domžalami. Zavedamo pa se tudi statusa, ki ga imamo. Smo prvaki, gremo po zmago," pred tekmo pravi trener prvakov Krunoslav Jurčić, ki v prvenstvu ni izgubil že devet tekem zapored.

Pri domačih tokrat ne bo Lucasa Maria Horvata, Dejana Trajkovskega, Adnana Golubovića in Zenija Husmanija. Pri gostih bodo pogrešali že dlje časa poškodovana Aleksandra Rajčevića in Welleja Ndiayeja, kot tudi Aleša Mejača, medtem ko bo mladi Petar Stojanović še drugič in zadnjič počival zaradi rdečega kartona, ki ga je dobil na večnem derbiju v Stožicah.

Ne spreglejte