Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 4. 2011,
23.17

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Inter Schalke liga prvakov

Ponedeljek, 4. 4. 2011, 23.17

7 let, 12 mesecev

Schalke v Milanu dreza ranjenega leva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Interja bodo po porazu na mestnem derbiju proti Milanu, ko so praktično zapravili možnost za ubranitev naslova, v torek odigrali prvo četrtfinalno tekmo lige prvakov proti Schalkeju.

Inter bo v sklepnem delu sezone največ moči usmeril v ligo prvakov in italijanski pokal. Scudetto bo kot kaže po petih letih vladavine v njegovi vitrini romal k mestnemu tekmecu ali morda celo še dlje na jug Italije k Napoliju. Zato pa lahko Inter ubrani tako evropski kot italijanski pokalni naslov.

Žreb mu je vsaj teoretično šel na roko, saj je v četrtfinalu za tekmeca dobil Schalke. Leonardo je moral po milanskem derbiju poslušati številne kritike na svoj račun, zato si želi vtis z igralci popraviti že proti nemškemu predstavniku, ki v bundesligi zaseda šele 11. mesto. A v Evropi kažejo povsem drugačen obraz. "Zavedamo se, da Schalke v prvenstvu nima dobrih rezultatov, a kljub temu ga ne smemo podcenjevati. Raul je simbol njihov evropskih dosežkov v tej sezoni. Že proti Bayernu smo potrdili, da se nikoli ne predajamo. To želimo storiti tudi tokrat. Seveda smo razočarani po porazu z Milanom, vendar želimo odgovoriti na to," je povedal brazilski trener.

Pri Schalkeju se je na tekmi proti St. Pauliju z zmago predstavil nov trener Ralf Rangnick, ki bo debi dočakal tudi v ligi prvakov. Modri iz Gelsenkirchna imajo iz Milana lepe spomine, saj so leta 1997 osvojili takratni pokal Uefa. "Zadnji tedni niso bili lahki za Schalke. Vendar tokrat pričakujem povsem drugačno tekmo. Želimo pustiti dober vtis. Kot ekipa moramo priti do ugodnega izida. Naše misli so usmerjene le na našo igro," se z branilcem evropskega naslova ne obremenjuje nemški strateg.

Interjeve težave z branilci

Interju se ob težavah s samozavestjo obeta tudi težava v obrambi, saj je kaznovan glavni mož v zadnji vrsti, Lucio, vprašljiva pa sta poškodovana Andrea Ranocchia in Cristian Chivu. Milančani imajo tako velike težave s sestavo obrambe, ki tudi sicer v tej sezoni še ni pokazala prave trdnosti. Pozitivna vest je povratek Diega Milita po poškodbi.

Pri Schalkeju bo kljub zlomljenemu nosu s posebno zaščitno masko lahko zaigral Christoph Metzelder, precej bolj vprašljiva pa sta Mario Gavranović in Peer Kluge. Zagotovo bodo manjkali še lani član Milana Klaas-Jan Huntelaar, Christoph Moritz, oba zaradi težav s kolenom, ter Christian Pander.

Ne spreglejte