Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 9. 2023,
14.41

Osveženo pred

7 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

Natisni članek

Mladen Dabanović Matej Mavrič Rožič Nuša Ladinek Nogometna zveza Slovenije slovenska ženska nogometna reprezentanca Saša Kolman

Ponedeljek, 18. 9. 2023, 14.41

7 mesecev, 2 tedna

Saša Kolman

Naslednik Boruta Jarca se je predstavil in izbral pomočnike. Ne manjka znanih imen.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50
Saša Kolman | Saša Kolman je novi selektor ženske slovenske nogometne reprezentance. | Foto NZS

Saša Kolman je novi selektor ženske slovenske nogometne reprezentance.

Foto: NZS

Novi selektor ženske nogometne reprezentance Saša Kolman je izpostavil velik potencial, ki ga imajo članice ekipe. Na klopi selekcije bo prvič že ta petek, ko bo Slovenija začela tekmovanje v ženski ligi narodov B, njegov cilj bo zmaga, kot tudi na naslednjih tekmah. Za prvo pomočnico je izbral trenerko Nušo Ladinek, pomočnik bo tudi Matej Mavrič Rožič, trener vratark pa Mladen Dabanović.

Borut Jarc
Sportal Jarc zanikal obtožbe, a odstopil s položaja selektorja

Saša Kolman se bo dobil z reprezentantkami prvič šele pred današnjim treningom na Brdu pri Kranju. Po štirih dneh priprav bodo 22. septembra ob 16. uri igrale v Krškem, ko bodo na drugi strani stale Čehinje, v ligi narodov sta v skupini še Belorusija ter Bosna in Hercegovina.

"Zmaga je naš glavni cilj, drugače ne znam delati. Želim si, da tako razmišljajo tudi igralke. Bo pa ta del lige narodov do konca leta pomemben za spoznavanje, da si ustvarim sliko. Imamo mlado ekipo, potencial je zelo velik in prepričan sem, da lahko dekleta dajo še več. Nekatere poznam s seminarjev, ogledal sem si tudi nekaj tekem in sem bil prijetno presenečen, res se veselim dela," je pred prvim treningom povedal Kolman na sedežu Nogometne zveze Slovenije (NZS) na Brdu pri Kranju.

Z Jarcem še ni govoril

Novi trener vratark je Mladen Dabanović. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Novi trener vratark je Mladen Dabanović. Foto: Urban Urbanc/Sportida Nov položaj je Kolman prevzel 15. septembra, ko je na selektorski klopi nasledil Boruta Jarca. Ta je odstopil po odprtem pismu igralk, v katerem so opozorile na slabe razmere v reprezentanci.

Pogledal si je zgodovino spora, z Jarcem še ni govoril. "Za vse sem izvedel iz medijev in bi bilo napačno, da bi to zdaj komentiral. Želim, da obrnemo nov list in se osredotočimo na nadaljnje delo v ekipi," je izpostavil Kolman.

V strokovno ekipo si je za prvo pomočnico izbral trenerko Nušo Ladinek, ki je bila pred leti tudi pomočnica Jarca. Njegov pomočnik bo tudi prijatelj in nekdanji reprezentant Matej Mavrič Rožič, nekdanji vratar Mladen Dabanović, član zlate slovenske generacije, pa bo trener vratark.

Slovenska ženska nogometna reprezentanca se bo v petek pomerila s Čehinjami. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Slovenska ženska nogometna reprezentanca se bo v petek pomerila s Čehinjami. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Kolman kar 15 let deloval v tujini

39-letni nekdanji nogometni branilec Kolman ima pester trenerski življenjepis, 15 let je deloval tudi v tujini. Pred prevzemom selektorskih dolžnosti je kot glavni trener že deloval v Novi Gorici, bil pa je tudi glavni trener v Avstraliji, kjer je vodil mladinsko in nato člansko zasedbo ekipe South Melbourne. Leta 2019 je prevzel dolžnosti vodje nogometne akademije slovitega Real Madrida v Združenih arabskih emiratih.

Saša Kolman je kot glavni trener že deloval v Novi Gorici. | Foto: Grega Valančič/Sportida Saša Kolman je kot glavni trener že deloval v Novi Gorici. Foto: Grega Valančič/Sportida

V času pandemije novega koronavirusa je moral zapustiti ZAE, nekaj čaka je bil nato brez zaposlitve, potem pa je prišel na NZS, kjer je bil doslej zaposlen kot strokovni sodelavec za trenerska izobraževanja.

Kot igralec je nosil drese Tolmina, v vrstah katerega je pred desetimi leti končal igralsko kariero, Gorice, Primorja in lendavske Nafte, igral pa je tudi na Ferskih otokih.

Saša Kolman
Sportal Saša Kolman novi selektor ženske nogometne reprezentance
Ne spreglejte